Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναλλαγματική ενίσχυση δολαρίου ΗΠΑ λόγω προαναγγελίας Trump για «πρωτοφανή» φορολογική μεταρρύθμιση

Συναλλαγματική ενίσχυση δολαρίου ΗΠΑ λόγω προαναγγελίας Trump για «πρωτοφανή» φορολογική μεταρρύθμιση
Έναντι του ευρωπαϊκού, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι τα 1,06509 δολάρια, με ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 1,07097 δολάρια
Ενίσχυση καταγράφουν το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων (US treasuries) σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, μετά την προαναγγελία του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, ότι στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα ανακοινώσει ένα «πρωτοφανές» σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ο Trump έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησής του με υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών αεοροπορικών εταιρειών, στους οποίους ανέφερε πως θεωρεί «απηρχαιωμένο» το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, στο οποίο κατά τη γνώμη του θα πρέπει να είναι πάντοτε επικεφαλής ένας πρώην πιλότος.
Οι επενδυτές αναζητούν εναγωνίως λεπτομέρειες αναφορικά με την εφαρμογή προεκλογικών δεσμεύσεων του Trump για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υιοθέτηση ενός τεράστιου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αξίας 1 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ σε έργα υποδομών.
Έναντι του ευρωπαϊκού, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι τα 1,06509 δολάρια, με ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 1,07097 δολάρια.
Το δολάριο κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα του 1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, για να ενισχυθεί μέχρι τα 113,350 γιέν, με ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 111,885 γιέν.
Η στερλίνα διακυμάνθηκε μεταξύ 1,24910 και 1,25824 δολαρίων, με το αμερικανικό νόμισμα να βελτιώνεται στο πεδίο των 0,99360-1,00194 ελβετικών φράγκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης