Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακοίνωση επένδυσης 7 δισ. δολ. από την Intel στην Αριζόνα σε συνάντηση Krzanich (δ.σ.) με Trump

Ανακοίνωση επένδυσης 7 δισ. δολ. από την Intel στην Αριζόνα σε συνάντηση Krzanich (δ.σ.) με Trump
Η νέα επένδυση της Intel θα δημιουργήσει 3 χιλ. άμεσες νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ όταν φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη
Κολοσσιαία επένδυση 7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (6,5 δισ. ευρώ) για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ημιαγωγών στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Krzanich ανέφερε, στο νέο τεράστιο εργοστάσιο της Intel θα απασχολούνται 3 χιλ. εργαζόμενοι, όταν θα φτάσει στη μέγιστη δυναμικότητά του.
Σε αυτό θα παράγονται τα πλέον προηγμένα και ισχυρότερα τσιπ (chip) στον πλανήτη, με αρχιτεκτονική και μεθόδους παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων ιδιαίτερα μικρής κλίμακας.
Τα βασικά εργοστάστια της Intel στις ΗΠΑ βρίσκονται στο Όρεγκον και στην Αριζόνα, όμως η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια και σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα και το Ισραήλ.
Το νέο εργοστάσιο της Intel θα συμπληρώσει δύο υφιστάμενα εργοστάσια που διαθέτει στην Αριζόνα και βρισκόταν στα σχέδιά της για πολλά χρόνια.
Τώρα υλοποιείται, στη βάση της προαναγγελθείσας πολιτικής του Trump για μείωση της εταιρικής φορολογίας, αλλά και του εποπτικού φορτίου των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης