Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αντέχει» η ρουμανική κυβέρνηση – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής – Οργή από τους πολίτες

«Αντέχει» η ρουμανική κυβέρνηση – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής – Οργή από τους πολίτες
Οι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού απείχαν από την ψηφοφορία
Παρά το κύμα οργής που έχει κατακλύσει τους πολίτες της βαλκανικής χώρας, η ρουμανική κυβέρνηση φαίνεται να μένει για τα καλά στην εξουσία, μετά και τη σημερινή απόρριψη της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί εις βάρος της από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση.
Για να περάσει η πρόταση μομφής θα έπρεπε να την υπερψηφίσουν 233 από τους 465 βουλευτές, όμως τελικά έλαβε μόνο 161 ψήφους.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, (οι Σοσιαλδημοκράτες, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών-ALDE και το ουγγρικό κόμμα UMDR), που έχουν και την πλειοψηφία, απείχαν από την ψηφοφορία.

Απαισιόδοξη για την πιστοληπτική ικανότητα της Ρουμανίας η BofA

Η διαδικασία για δραστική καταστολή της διαφθοράς στη Ρουμανία θα πάρει πάρα πολύ καιρό ακόμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Arko Sen, αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch.
Στη χώρα των Βαλκανίων οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, παρά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης και την απόσυρση του νόμου που θα νομιμοποιούσε τη διαφορά.
Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι κατέκλυαν καθημερινά την περασμένη εβδομάδα τους δρόμους στο Βουκουρέστι, ζητώντας πλέον την παραίτηση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Sorin Grindenau.
Η απόσυρση του διατάγματος, που επέτρεπε σε πολιτικούς αξιωματούχους να αποφύγουν την άσκηση διώξεων για σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, δεν κατεύνασε την οργή των διαδηλωτών.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι αρνητικές για την πιστοληπτική ικανότητα της Ρουμανίας.
Παραμένουμε απαισιόδοξοι για τα ρουμανικά ομόλογα», σχολίασε ο κ. Sen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης