Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Τα capital controls στην Ελλάδα πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο

ΔΝΤ: Τα capital controls στην Ελλάδα πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο
Το Δ.Ν.Τ. προτρέπει την Αθήνα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην «ομαλοποίηση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών», μέσω και της μείωσης των «κόκκινων δανείων» 
Οι έλεγχοι στις αναλήψεις μετρητών (capital controls) για την Ελλάδα πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο, χωρίς ωστόσο να απειλείται η οικονομική σταθερότητα.
Τα παραπάνω υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη σχετική του έκθεση για τη χώρα μας, απόρροια της χθεσινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού του Συμβουλίου.
Αφού υπενθυμίζει πως τα capital controls εφαρμόστηκαν τον Ιούνιο του 2015, το Ταμείο τονίζει πως πλήρης κατάργησή τους από τις εγχώριες Αρχές κρίνεται απαραίτητη για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης.
Το Δ.Ν.Τ. προτρέπει την Αθήνα, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής κατάργηση των ελέγχων, να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην «ομαλοποίηση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών», μέσω και της μείωσης των «κόκκινων δανείων».
Μάλιστα, εκτιμά ότι θετικά σε αυτό θα επιδράσει και η διασφάλιση της κατάλληλης ρευστότητας από την Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω βοήθειας και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης