Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ, σύμφωνα με τον υποψήφιο Αμερικανό πρέσβη στην ΕΕ

Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ, σύμφωνα με τον υποψήφιο Αμερικανό πρέσβη στην ΕΕ
Σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα 
H Ελλάδα θα αποχωρήσει μόνη της από τη νομισματική ένωση του ευρώ, επισημαίνει ο υποψήφιος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ε.Ε., Ted Malloch.
Μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά (σσ: θα προβληθεί σήμερα στις 24:00), ο Αμερικανός τονίσει ότι «αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ».
Επίσης, σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.
Σημειώνεται ότι ο κ. Malloch είχε επαναλάβει πριν λίγες ημέρες την ίδια άποψη για τη σχέση της χώρα μας με την Ευρωζώνη, ενώ σε ό,τι αφορά το ευρύτερο μέλλον της νομισματικής ένωσης, είχε πει πριν εβδομάδες ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ, επικαλούμενος τις εκλογικές αναμετρήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη.
Απαντώντας στα παραπάνω, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber δήλωσε στο κανάλι του Σκάι ότι «δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται».
«Διασώσαμε πέντε χώρες και επιδεικνύουν σταθερότητα…
Ακόμη και η Ελλάδα έχει σταθερές προοπτικές.
Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.
Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό», συμπλήρωσε ο πολιτικός του γερμανικού CSU.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης