Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τελείωσε ο «μήνας του μέλιτος» της Goldman Sachs με τον Trump - Οι πρώτες επικρίσεις

Τελείωσε ο «μήνας του μέλιτος» της Goldman Sachs με τον Trump - Οι πρώτες επικρίσεις
Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περιορισμού της εισόδου μεταναστών στις ΗΠΑ έχει διευρύνει το χάσμα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων, απομακρύνοντας περαιτέρω το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο
Πλήρη αλλαγή στάσης απέναντι στον νέο Αμερικάνο πρόεδρο με επικριτικές επισημάνσεις, υιοθετεί η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, πριν καλά-καλά τελειώσει ο «μήνας του μέλιτος» με τον Donald Trump (ανέλαβε καθήκοντα στις 20.1.2017).
Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η Goldman Sachs εκθείαζε τη διακηρυγμένη οικονομική πολιτική του Trump, οδηγούμενη μάλιστα σε βελτίωση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία.
Η προσδοκία ήταν τότε, ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα σπεύσει να μειώσει τους εταιρικούς φόρους, να αποδυναμώσει το εποπτικό πλαίσιο των αγορών και να υλοποιήσει το τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που είχε προαναγγείλει.
Όμως, στις δύο πρώτες εβδομάδες της προεδρίας του, ο Trump εστίασε στον περιορισμό της μετανάστευσης και σε ζητήματα διεθνούς εμπορίου, προκαλώντας μια επανεκτίμηση μεταξύ των αναλυτών μεγάλων τραπεζών αναφορικά με την ωφέλεια που θα προκαλέσει στις αγορές και στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Ένα από τα ζητήματα για τα οποία ανησυχεί η Goldman Sachs είναι οι δυσκολίες του Trump να καταφέρει να ακυρώσει το πρόγραμμα περίθαλψης Affordable Care (Obamacare) στο Κογκρέσο, παρά την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων, η οποία προϊδεάζει για καθυστερημένη έγκριση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων 1 τρισ. δολαρίων του Trump το 2018.
Από την άλλη πλευρά η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει, ότι το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περιορισμού της εισόδου μεταναστών στις ΗΠΑ έχει διευρύνει το χάσμα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, απομακρύνοντας περαιτέρω το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης