Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Πρόεδρος Ιράν): Όλες οι πλευρές επωφελούνται από τη συμφωνία με τη Δύση για τα πυρηνικά

Rouhani (Πρόεδρος Ιράν): Όλες οι πλευρές επωφελούνται από τη συμφωνία με τη Δύση για τα πυρηνικά
Ο ιρανός πρόεδρος εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για το εν λόγω ζήτημα θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα και για παρόμοιες συνομιλίες στο μέλλον
Την άποψη ότι η συμφωνία του Ιράν με τις δυτικές δυνάμεις για πυρηνικά όπλα είναι επικερδής για όλες τις πλευρές εξέφρασε σήμερα (7/2) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.
"Ο νέος αμερικανό πρόεδρος διαβάζει το κείμενο της πυρηνικής συμφωνίας αλλά δε μπορεί να το δεχτεί", υπογραμμίζει ο Rouhani, προσθέτοντας ότι ο Donald Trump "δηλώνει ότι πρόκειται για τη χειρότερη συμφωνία στην ιστορία".
Ωστόσο, αντιτίθεται πλήρως αυτής της απόψεως, τονίζοντας χαρακτηριστικά "πρόκειται για μία επικερδής συμφωνία" καθώς "όλοι επωφελούνται από αυτήν".
"Οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για παρόμοιες συνομιλίες προκειμένου να φέρουν σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή", επεσήμανε ο ιρανός πρόεδρος.
Να σημειώσουμε ότι αρκετοί πολιτικοί στο Ιράν απορρίπτουν κάθε πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς την Τεχεράνη για την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε.
Παράλληλα, σαφές ήταν το μήνυμα που έστειλε και ο ανώτατος ηγέτης του κράτους, Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Trump και κάλεσε τους ιρανούν να ανταποκριθούν στις "απειλές" του.
"Δεν υπάρχει εχθρός που μπορεί να παραλύσει το ιρανικό έθνος", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Khamenei, προσθέτοντας ότι ο ιρανικός λαός "θα ανταπορκιθεί στα λόγια του Trump στις 10 Φεβρουαρίου (επέτειος της επανάστασης) και θα δείξει τη στάση του εναντίων αυτών των απειλών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης