Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση – Η ΝΔ θέλει εκλογές

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση – Η ΝΔ θέλει εκλογές
"H ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλει εκλογές", τονίζει η  υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη
«Η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση», τονίζει η  υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει «η ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλει εκλογές διότι κάθε μέρα που περνάει η χώρα βυθίζεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να έρθουν και οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει το καλοκαίρι του 2015, δεν έχει άλλες αντοχές».
Η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει, με βάση την υπογραφή του κ. Τσίπρα πριν ένα χρόνο.
Η καθυστέρηση αυτή όπως και οι προηγούμενες βαραίνουν ακόμη περισσότερο στους Έλληνες πολίτες.
Η αέναη διαπραγμάτευση και τα καουμποϊλίκια κόστισαν στην Ελλάδα ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και 8 δισ. μέτρα την πρώτη φορά.
Τη δεύτερη φορά κόστισαν ένα υπερταμείο που δέσμευσε την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια και έναν αυτόματο κόφτη».
 Κατά την ίδια, η οικονομία απέχει πολύ από το στόχο της διατηρήσιμης ανάπτυξης, «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σε ύφεση μια οικονομία που βρισκόταν σε έστω οριακή ανάπτυξη».
«Η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης σε πολυετή βάση που χρειάζεται επειγόντως η χώρα προϋποθέτει διαρθρωτικές παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας στις οποίες δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση έχει αλλεργία», τονίζει χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, «η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, απαλλαγμένο από τις ακαμψίες του παρελθόντος και ανταγωνιστικό ως προς τις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος. Ένα σχέδιο με βασικό άξονα τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, την ενίσχυση της υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, την προώθηση των εμπορεύσιμων αγαθών, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών».
Τοινίζει δε, πως «ακόμη περιμένουμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο άλλωστε αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση και θα έπρεπε να έχει οριστικοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο.
Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, όπως αναφέρει, «είναι προφανές πως οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις δεν εξαντλούν τις απαιτούμενες αλλαγές και είναι επίσης αντιληπτό ότι κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς, που ζούμε και επιχειρούμε στη χώρα και άρα μπορούμε να προωθήσουμε τις απαιτούμενες αλλαγές».
Κατηγορεί την κυβέρνηση πως «κωλυσιεργεί στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και όταν τις νομοθετεί στη συνέχεια καθυστερεί την εφαρμογή τους».
Κατά την ίδια, «οι μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την εθνική ανασυγκρότηση έχουν αποτελέσει αντικείμενο λεπτομερούς επεξεργασίας στο Τομέα Οικονομίας της ΝΔ.
Είναι μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και για ένα αποδοτικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης που θα εμπεδώσουν την εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κράτος και πολίτη ή επενδυτή.
Ακόμη μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη των αγορών με την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής ανταγωνισμού και παρεμβάσεις για τη λειτουργική στήριξη των “νεοφυών επιχειρήσεων”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης