Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 100.000 βίζες ανακλήθηκαν μετά το διάταγμα Trump για τους μουσουλμάνους

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 100.000 βίζες ανακλήθηκαν μετά το διάταγμα Trump για τους μουσουλμάνους
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει προαναγγείλει και νέα σειρά διαταγμάτων για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, στο στόχαστρο των οποίων θα βρεθούν οι τεχνολογικές εταιρείες 
Πάνω από 100.000 βίζες έχουν ανακληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το εκτελεστικό διάταγμα του Donald Trump στις 27 Ιανουαρίου 2017 για 90ήμερη απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη) με αμερικανική παρουσία.
Επίσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Erez Reuveni, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν υπήρξε άρνηση εισόδου σε όσους μουσουλμάνους είναι νόμιμοι πολίτες των Η.Π.Α.
Να σημειωθεί πως ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει προαναγγείλει και νέα σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, στο στόχαστρο των οποίων θα βρεθούν αυτή τη φορά οι τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley.
Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικάνος θα απαιτήσει αλλαγή του καθεστώτος (τύποι βίζας: H-1B, L-1, E-2, B1) που ισχύει για τις βίζες των μη Αμερικανών εργαζομένων σε εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon κλπ.
Οι προσλήψεις που έχουν προαναγγείλει οι τεχνολογικές εταιρείες (οι οποίες και αντέδρασαν πάρα πολύ έντονα στο διάταγμα του κ. Trump για τους μουσουλμάνους) βασιζόμενες στο ειδικό καθεστώς της βίζας εργαζομένων, το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι δεκάδες χιλιάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης