Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 85 εκατ. δολ. στην RBS από τις αμερικανικές αρχές για χειραγώγηση βασικού δείκτη swaps

Πρόστιμο 85 εκατ. δολ. στην RBS από τις αμερικανικές αρχές για χειραγώγηση βασικού δείκτη swaps
CFTC: Η RBS προέβη σε παράνομη συμπεριφορά με στόχο να ωφελήσει συγκεκριμένες θέσεις χρηματο-οικονομικών παραγώγων που διακρατούσε, οι οποίες αποτιμούνταν ή συνεκτιμώνταν από τον δείκτη αναφοράς USD ISDAFIX
Πρόστιμο 85 εκατ. δολαρίων (79 εκατ. ευρώ) επέβαλε σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 στη βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS) η επιτροπή εποπτείας των αγορών χρηματο-οικονομικών παραγώγων επί εμπορευμάτων στις ΗΠΑ, CFTC.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στο πλαίσιο νομικού συμβιβασμού της RBS με τις αμερικανικές αρχές για κατηγορίες που αντιμετωπίζει η μεγάλη βρετανική τράπεζα περί επιχείρησης χειραγώγησης ενός σημαντικού δείκτη συμφωνιών ανταλλαγής συναλλαγματικών χρηματοροών (FX swaps).
Συγκεκριμένα, η RBS προσπάθησε να χειραγωγήσει τον δείκτη U.S. Dollar International Swaps and Derivatives Association Fix (USD ISDAFIX) από το 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2012, όπως ανακοίνωσε η ίδια η CFTC.
«Η RBS προέβη σε παράνομη συμπεριφορά με στόχο να ωφελήσει συγκεκριμένες θέσεις χρηματο-οικονομικών παραγώγων που διακρατούσε, οι οποίες αποτιμούνταν ή συνεκτιμώνταν από τον δείκτη αναφοράς USD ISDAFIX», όπως ανέφερε η επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης