Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απαράδεκτη» κρίνει τη στάση του Trump στο μεταναστευτικό ο Αυστριακός Καγκελάριος

«Απαράδεκτη» κρίνει τη στάση του Trump στο μεταναστευτικό ο Αυστριακός Καγκελάριος
Η Αυστρία θεωρείται μία από τις πιο σκληροπυρηνικές χώρες σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, ωστόσο ωχριά μπροστά στις πρακτικές του Αμερικανού Προέδρου
Την αντίδραση του Αυστριακού Καγκελάριου προκάλεσαν οι πρόσφατες αντι-μεταναστευτικές πολιτικές του Donald Trump και, ειδικά, το διάταγμα βάσει του οποίου απαγορεύεται η είσοδος στις Η.Π.Α. για μουσουλμάνους επτά χωρών με αμερικανική παρουσία.
Μιλώντας από τη Μάλτα, όπου και διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Christian Kern χαρακτήρισε «απαράδεκτη» για τη διεθνή κοινότητα τη στάση του Αμερικανού Προέδρου αλλά και «προβληματικό» το διάταγμα για τους μουσουλμάνους.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνυπεύθυνες για τις προσφυγικές ροές εξαιτίας των επεμβάσεών τους.
Ο κ. Trump θα κριθεί από τις πράξεις του, και να που οι ενέργειες του προξενούν ανησυχίες», είπε μεταξύ άλλων.
Να σημειωθεί πως η Αυστρία θεωρείται μία από τις πιο σκληροπυρηνικές χώρες σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, μη αποδεχόμενη το σύστημα των ποσοστώσεων της Ε.Ε., ωστόσο φαίνεται πως ωχριά μπροστά στις πρακτικές του Αμερικανού Προέδρου.
Σχετικά με τη σημερινή συζήτηση για τη Λιβύη, ο Καγκελάριος της Αυστρίας σημείωσε πως η Ευρώπη πρέπει να ελέγχει τη μετανάστευση και δεν επιτρέπεται να αφήσει να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τους διακινητές, ωστόσο έχει επίσης την υποχρέωση να εξετάζει εκτενώς πώς είναι οι συνθήκες πέραν των συνόρων της, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, και ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης