Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Στο +12% ο S&P 500 αν ο Donald Trump μειώσει τον εταιρικό φόρο

Barclays: Στο +12% ο S&P 500 αν ο Donald Trump μειώσει τον εταιρικό φόρο
Σε αντίθετο κλίμα, ο οικονομολόγος τονίζει ότι η επιβολή διασυνοριακού φόρου 35% θα έχει αρνητικό αντίκτυπο
Περαιτέρω ενίσχυση του S&P 500 «βλέπει» ο αναλυτής της Barclays, Keith Parker, σε περίπτωση που ο Donald Trump τηρήσει την υπόσχεσή του για μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, από το 35% στο 15%.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει σε σημείωμά του προς τους πελάτες, ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street μπορεί να αυξήσει την αξία του ακόμα και 12% από το εν λόγω αναπτυξιακό μέτρο.
Σε αντίθετο κλίμα, ο οικονομολόγος της βρετανικής τράπεζας τονίζει ότι η επιβολή διασυνοριακού φόρου 35%, για την οποία σχολιάζει ότι «οι πιθανότητες να εφαρμοστεί είναι λίγες», από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και τις αγορές.
Σημειώνεται ότι ο διασυνοριακός φόρος αποτελεί ένα μέτρο - απειλή για όσες επιχειρήσεις διαλέγουν να επενδύσουν στο Μεξικό και όχι στις Η.Π.Α.
Αν λοιπόν εφαρμοστεί, ο κ. Parker αναμένει (μέση) συρρίκνωση 6% στα κέρδη των εισηγμένων.
Ειδικότερα, μεγαλύτεροι χαμένοι θα είναι οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου, των τροφίμων, των αυτοκινήτων και των εταιρειών εξοπλισμού επικοινωνίας.
Από την άλλη πλευρά, τα κεφαλαιουχικά αγαθά, η άμυνα, τα υλικά και τα χημικά θα ευνοηθούν, λόγω των υψηλότερων επιπέδων εγχώριας παραγωγής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης