Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πιο μοναχικό μέλλον

Bloomberg: Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πιο μοναχικό μέλλον
«Η υπερδύναμη που αγόραζε τα αγαθά της Ε.Ε. και πλήρωνε για την ασφάλειά έχει μετατραπεί ξαφνικά σε έναν αμφίβολο εταίρο»
Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κρύψει τις διασπάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της, δεν μπορεί να καταφέρει το ίδιο και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολιάζει το Bloomberg.
Το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει πως σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2017 οι ηγέτες του μπλοκ συναντούνται στη Μάλτα, για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία του Donald Trump στις 20 Ιανουάριου.
«Η υπερδύναμη (οι Η.Π.Α.) που αγόραζε τα αγαθά της Ε.Ε. και πλήρωνε για την ασφάλειά έχει μετατραπεί ξαφνικά σε έναν αμφίβολο εταίρο», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, όπου επισημαίνονται και οι σημερινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel πως «η Ευρώπη έχει το πεπρωμένο της στα χέρια της», αλλά και το κάλεσμα του Donald Tusk για ενότητα εντός του μπλοκ.
Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής της Μάλτας έχει ως κύριο θέμα συζήτησης το προσφυγικό.
«Μπορεί τα διατάγματα Trump να μην σημαίνουν οποιαδήποτε άμεση αλλαγή στην ευρωπαϊκή προσέγγιση (του προσφυγικού), ωστόσο θα παίξουν ρόλο στις αποφάσεις των (Ευρωπαίων) ηγετών που αγωνίζονται για να βρουν κοινό έδαφος.
Στην μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ηγέτες της Ε.Ε. έχουν αποτύχει επί δύο χρόνια να βρουν μία λύση», αναφέρει το πρακτορείο, υπενθυμίζοντας και τις απειλές του Recep Tayyip Erdogan για προώθηση υπέρογκων αριθμών προσφύγων στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης