Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Κίνδυνοι από τον προστατευτισμό του Trump – Υπερβολικά εφησυχασμένοι οι επενδυτές

JPMorgan: Κίνδυνοι από τον προστατευτισμό του Trump – Υπερβολικά εφησυχασμένοι οι επενδυτές
Οι επενδυτές διαπραγματεύονται με βάση το best case σενάριο...
Τον κώδωνα του κίνδυνου για τις πολιτικές προστατευτισμού που ακολουθεί στο εμπόριο ο Donald Trump κρούει η JPMorgan, υπογραμμίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο για τις αγορές.
Σε σημείωμά του προς τους πελάτες της αμερικανικής τράπεζας, ο αναλυτής Eduardo Lecubarri παροτρύνει τους επενδυτές, αφού χαρακτηρίσει «υπερβολικό» τον εφησυχασμό τους, να πάρουν τα μέτρα τους από ένα πιθανό sell-off στη Wall Street.
«Ξεκινήσαμε το έτος καλώντας για αγορά εταιρειών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πιστεύοντας ότι ο κ. Trump θα επικεντρωθεί στις προεκλογικές υποσχέσεις που του έδωσαν τη νίκη (περικοπές φόρων, επενδύσεις σε υποδομές), αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα σχέδιά του για το εμπόριο…
Αντ' αυτού, το εμπόριο ήταν πρώτο στην ατζέντα του, κάτι που, κατά την άποψή μας, προσθέτει ρίσκο στις προβλέψεις μας για το 2017», αναφέρεται στο σημερινό σημείωμα.
Επίσης, ο κ.Lecubarri τονίζει ότι οι επενδυτές διαπραγματεύονται με βάση «το καλύτερο δυνατό (best case) σενάριο» και όχι σκεπτόμενοι ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν πλέον «τον μεγαλύτερο πολιτικό κίνδυνο των τελευταίων δύο δεκαετιών».
Ωστόσο, ο αναλυτής αναμένει εκτόξευση των κερδών, στο 18,1%, για τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης το 2017, από μόλις 6,3% το 2016, λόγω των μειωμένων φορολογικών συντελεστών που έχει υποσχεθεί ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης