Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Όχι σε συμφωνία που θα δεσμεύει την ελληνική οικονομία χειροπόδαρα σε βάθος χρόνου

Χαρίτσης: Όχι σε συμφωνία που θα δεσμεύει την ελληνική οικονομία χειροπόδαρα σε βάθος χρόνου
«Έγινε μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό»
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε μία συμφωνία που θα δεσμεύει την ελληνική οικονομία χειροπόδαρα σε βάθος χρόνου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ «γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαπραγμάτευση για την β' αξιολόγηση».
«Έγινε μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, αφού αποτελεί βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σημαντικής εκκρεμότητας της οικονομίας, η οποία θεωρούμε ότι θα απελευθερώσει πολύ σημαντική δυναμική το επόμενο διάστημα με την παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος βρέθηκε στον Βόλο προσκεκλημένος σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι «για να συμβεί αυτό, δηλαδή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πρέπει να γίνει με όρους που θα καθιστούν βιώσιμη την ελληνική οικονομία.
Έχει γίνει σαφές προς όλους - και αυτοί είναι πολλοί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα επίλυσης αυτού του ζητήματος. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε θετικά νέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης