Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 μηνών ανήλθε η τιμή του χρυσού - 1.224,50 δολ. ανά ουγγιά στη spot αγορά

Στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 μηνών ανήλθε η τιμή του χρυσού - 1.224,50 δολ. ανά ουγγιά στη spot αγορά
Κέρδη κατέγραψαν και άλλα πολύτιμα μέταλλα σήμερα, όπως το ασήμι (+1,49% στα 17,71 δολάρια ανά ουγγιά) και η πλατίνα (+1,41% στα 1.013,90 δολάρια ανά ουγγιά)
Στο υψηλότερο επίπεδο από το μέσον Νοεμβρίου του 2016 ανήλθε σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 η τιμή του χρυσού, μετά τη χθεσινή απόφαση της Federal Reserve να αφήσει αμετάβλητα τα παρεμβατικά της επιτόκια, δείχνοντας μάλιστα να μην βιάζεται να τα αυξήσει παρά την έλευση του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ και τη βελτίωση της μακρο-οικονομικής εικόνας της χώρας.
Η τιμή του χρυσού είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις αυξάνεται το κόστος ευκαιρίας διακράτησης χρυσού, αφού πολλές άλλες κλάσεις ενεργητικού αποδίδουν συγκριτικά περισσότερο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι χθες το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) χρυσού SPDR Gold Shares κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια εισροή κεφαλαίων των τελευταίων τεσσάρων μηνών, που αντιστοιχούν σε 10,7 τόνους χρυσού.
Εκτός από την πολιτική αβεβαιότητα, σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του χρυσού διαδραμάτισε και η συνεχιζόμενη συναλλαγματική εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ, με τον δολαριακό δείκτη να κατέρχεται σήμερα στο ασθενέστερο επίπεδό του για τις τελευταίες 12 εβδομάδες.
Τελικά, η τιμή spot (άμεση αγορά) του χρυσού «σκαρφάλωσε» μέχρι τα 1.224,50 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή του πολύτιμου κίτρινου μετάλλου από τις 17 Νοεμβρίου 2016.
Κέρδη κατέγραψαν και άλλα πολύτιμα μέταλλα σήμερα, όπως το ασήμι (+1,49% στα 17,71 δολάρια ανά ουγγιά) και η πλατίνα (+1,41% στα 1.013,90 δολάρια ανά ουγγιά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης