Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν αντέχει η χώρα να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 – Σε φοβερή αδυναμία ο Τσίπρας

Μπακογιάννη: Δεν αντέχει η χώρα να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 – Σε φοβερή αδυναμία ο Τσίπρας
Με το να κάνουμε εκλογές, το μόνο πράγμα που θα κερδίσουμε είναι χρόνος υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη
Την θέση ότι η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει ημέρες του καλοκαιριού του 2015 διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι σε φοβερή αδυναμία.
«Εάν πρόκειται να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015, αυτός είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης, δεν το αντέχει η χώρα πλέον.
Εάν αντέξαμε το 2015 και τότε έβαλε η ΝΔ πλάτη και ψηφίσαμε για να μη βγούμε από το ευρώ, σήμερα αυτό δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο.
Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει πάρα πολύ εις βάρος μας.
Όταν αποτυγχάνει κατά τέτοιον παταγώδη τρόπο η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, που έπρεπε να την έχει ολοκληρώσει πέρυσι τον Φεβρουάριο, να βάλει μπροστά τα μεγάλα έργα που έπρεπε να τα έχει κάνει πέρυσι, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να αυξηθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας που έπρεπε να το έχει κάνει πέρυσι» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η βουλευτής της ΝΔ, η οποία διερωτήθηκε ποιος από τους κ.κ.Τσίπρα και Τσακαλώτο λέει την αλήθεια για την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων για τη β’ αξιολόγηση.
Ερωτηθείσα για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές η κα. Μπακογιάννη είπε ότι «με το να κάνουμε εκλογές, το μόνο πράγμα που θα κερδίσουμε είναι χρόνος, γιατί σε τελική ανάλυση ο χρόνος που έχει χαθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, δυστυχώς, δε μπορεί να γυρίσει, αλλά τουλάχιστον να μη χαθεί κι άλλος».
«Να υπάρξει μία σαφής πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, με μία κυβέρνηση που ξέρει τι θέλει, που έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που δεν του έχει πει ότι θα χορεύουν οι αγορές με τα νταούλια μας, που δεν του έχει πει ότι θα σκίσει το μνημόνιο, που του 'χει πει σοβαρά πράγματα, και πάνω σε αυτά μπορεί να χτίσει την αξιοπιστία της στη διαπραγμάτευση αύριο» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη.
Αναφερόμενη μάλιστα στην χθεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε φοβερή αδυναμία για το θέμα της διαπλοκής.
«Ο κ. Τσίπρας είναι σε φοβερή αδυναμία.
Είχε πει ότι θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο για τη διαπλοκή και αντί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να δημιουργήσει μία νέα διαπλοκή με τον κ. Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια, με το να του δώσει άδεια, με την Τράπεζα Αττικής.
Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα, αλλά ας συμφωνήσουμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε. [...]
Μακάρι να έφερνε έναν τρόπο ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ο οποίος πραγματικά να χτύπαγε τη διαπλοκή [...]
Εμείς είχαμε κάνει μία προσπάθεια με τον βασικό μέτοχο - δε μπόρεσε να περάσει από την Ευρώπη αυτή η προσπάθεια- εμείς διαχρονικά είμαστε κατά της διαπλοκής και την έχουμε πληρώσει ακριβά» είπε η κα.Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε και την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.
«Έχουμε να κάνουμε με μία Τουρκία, η οποία έχει ξεφύγει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, γι αυτό και οι αντιδράσεις οι δικές μας πρέπει να είναι ψύχραιμες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα να έχουν έναν στόχο, την ευρύτερη δυνατή στήριξη σε επίπεδο ανάδειξης σε επίπεδο ΕΕ των ελληνικών θέσεων» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης