Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 0,2% η συρρίκνωση του ρωσικού ΑΕΠ το 2016, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις

Στο 0,2% η συρρίκνωση του ρωσικού ΑΕΠ το 2016, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις
Η «αρκούδα» βίωσε μία βίαιη συρρίκνωση 2,8% στο ΑΕΠ της το 2015
Χαμηλότερη των προβλέψεων ήταν η συρρίκνωση του ρωσικού ΑΕΠ για το περασμένο έτος, καθώς διαμορφώθηκε στο 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2017 η εγχώρια στατιστική υπηρεσία.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας είχε μιλήσει νωρίτερα μέσα στο έτος για ύφεση 0,6% το 2016, με τις αντίστοιχες προβλέψεις των αναλυτών που είχαν ερωτηθεί από το Bloomberg να ανέρχονται στο 0,5%.
Το αμερικανικό πρακτορείο σχολιάζει πως η οικονομική κρίση για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα του κόσμου, φτάνει επιτέλους στο τέλος της... 
Η «αρκούδα» βίωσε μία βίαιη συρρίκνωση 2,8% στο ΑΕΠ της το 2015, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, των αγαθών που οι εξαγωγές τους αποτελούν το ήμισυ των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ενίσχυση 1,4% στη ρωσική μεταποιητική παραγωγή, ενώ ακόμα πιο ικανοποιητική ήταν η επίδοση στον αγροτικό κλάδο, στο 3,5%.
Αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και τις κατασκευές, οι οποίες υποχώρησαν 3,6% και 4,3% το 2016 αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης