Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσες επιχειρήσεις δεν ενημερώνουν ότι δέχονται πληρωμές με POS

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσες επιχειρήσεις δεν ενημερώνουν ότι δέχονται πληρωμές με POS
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο ειδικές πινακίδες για τη δυνατότητα πληρωμής μέσω POS
Αντιμέτωπες με πρόστιμο 1.000 ευρώ θα είναι από σήμερα όσες επιχειρήσεις δεν τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και κοντά στο ταμείο ειδικές πινακίδες, στις οποίες θα αναγράφεται ότι αποδέχονται πληρωμές μέσω POS.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα  «οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών, ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας.
Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο».
Σημειώνεται ότι το πρόστιμο των 1.000 ευρώ μπορεί να περιοριστεί στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός τριάντα ημερών από την επιβολή του.
Όπως αναφέρεται αυτό είναι το πρώτο βήμα από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να προωθηθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές, καθώς το επόμενο βήμα είναι να περιγράφονται τα επαγγέλματα και οι κατηγορίες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες υποχρεωτικά θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS για τη διενέργεια συναλλαγών με πλαστικό χρήμα.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η υποχρεωτική εγκατάσταση POS θα γίνει σε τρεις φάσεις.
Η πρώτη θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση εγκατάστασης POS από τα καταστήματα εστίασης, καθώς και άλλα επαγγέλματα με υψηλή παραβατικότητα, η δεύτερη θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2017 και η τρίτη φάση κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης