Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. το ενεργητικό των ETFs της BlackRock στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. το ενεργητικό των ETFs της BlackRock στις ΗΠΑ
Κατά τη διάρκεια του 2016 τα ETFs προσήλκυσαν παγκοσμίως νέα κεφάλαια 375 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, εκ των οποίων τα 140 δισ. δολάρια κατέληξαν στην BlackRock (εξ αυτών τα 105 δισ. δολάρια κατέληξαν στις ΗΠΑ)
Το 1 τρισ. δολάρια ΗΠΑ ξεπέρασε σε αξία για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2016 το συνολικό ενεργητικό των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) στις ΗΠΑ της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον πλανήτη, BlackRock.
Η γιγάντωση του ενεργητικού των ETFs αποτελεί γενικότερο φαινόμενο στις ΗΠΑ, τάση που ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την εκλογή του Donald Trump στην αμερικανική προεδρία στις 8 Νοεμβρίου 2016, η οποία ευνόησε τις διεθνείς αγορές και ιδιαίτερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Τα ETF πρακτικά αποτελούν «καλάθια» μετοχών ή άλλων στοιχείων ενεργητικού που διαπραγματεύονται σε οργανωμένες αγορές, ενώ πολλές φορές ακολουθούν πιστά δείκτες.
Συχνά χρεώνουν μικρότερες αμοιβές διαχείρισης σε σύγκριση με τα παραδοσιακά αμοιβαία κεφάλαια, υπόκεινται σε μικρότερη φορολόγηση, ενώ προσφέρουν την πολυτέλεια της επενδυτικής τοποθέτησης σε ολόκληρο το φάσμα μιας αγοράς με την ευκολία που αντιστοιχεί στην αγορά μιας μετοχής.
Κατά τη διάρκεια του 2016 τα ETFs προσήλκυσαν παγκοσμίως νέα κεφάλαια 375 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, εκ των οποίων τα 140 δισ. δολάρια κατέληξαν στην BlackRock (εξ αυτών τα 105 δισ. δολάρια κατέληξαν στις ΗΠΑ).
Η BlackRock είχε εξαγοράσει το 2009 την μονάδα ETFs που διέθετε με την ονομασία iShares η Barclays, που είχε βοηθήσει στην εξάπλωση της συγκεκριμένης κλάσης επενδύσεων.
Σήμερα, η μονάδα iShares εισφέρει το ένα τέταρτο των κεφαλαίων υπό διαχείριση της BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης