Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία απαγορεύει τη μπούρκα, καθώς εκτιμά ότι δυσκολεύει την ενσωμάτωση των μεταναστών

Η Αυστρία απαγορεύει τη μπούρκα, καθώς εκτιμά ότι δυσκολεύει την ενσωμάτωση των μεταναστών
Η απαγόρευση «αντι-κοινωνικών συμβόλων», όπως η μπούρκα, θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών δήλωσε ο Sebastian Kurz
Την απαγόρευση της μπούρκας αποφάσισε η κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Politico, το κεντροδεξιό κόμμα Austrian People’s Party και το σοσιαλιστικό κόμμα Social Democratic Party ήλθαν σε συμφωνία, αργά το βράδυ της Δευτέρα (30/1), για ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο επικεντρώνεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη και την εκπαίδευση.
Το σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, νέα μέτρα για την ασφάλεια, μεταξύ των οποίων την αυστηροποίηση των ελέγχων σε όσους ζητούν άσυλο, και μέτρα για την ενσωμάτωση των νομίμως στην Αυστρία μεταναστών και των προσφύγων.
Με βάση το εν λόγω πακέτο, θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, μαθήματα ένταξης στην αυστριακή κοινωνία και απαγόρευση της μπούρκας.
Η απαγόρευση «αντι-κοινωνικών συμβόλων», όπως η μπούρκα, θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών, στους οποίους θα επιτραπεί να μείνουν στη χώρα, δήλωσε ο Sebastian Kurz, υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης