Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ιδεολογική αποτυχία των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ εθνική επιτυχία – Θα ψηφίσουν νέα μέτρα και θα κλείσουν αξιολόγηση

Η ιδεολογική αποτυχία των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ εθνική επιτυχία – Θα ψηφίσουν νέα μέτρα και θα κλείσουν αξιολόγηση
Το Grexit πάντα ήταν και θα παραμείνει νούμερο ένας κίνδυνος για την Ελλάδα.
Πριν πολλά χρόνια ο Henry Alfred Kissinger αυτός ο κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης και υπουργός εξωτερικών είχε μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει ότι «εάν θέλεις να αποδεκατίσεις την Αριστερά άφησε την να κυβερνήσει»
Αυτό συνέβη περίτρανα στην Ελλάδα.
Η εξτρεμιστική, ιδεοληπτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με την πλειάδα των συνιστωσών όπως κομουνιστική, μαοιστική, σταλινική κ.α. δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ιδεολογικά έχει καταρρεύσει.
Η πλειοψηφία των ορθόδοξων αριστερών έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε άλλο από το παλαιό κακό ΠΑΣΟΚ.
Η εξουσία αλλοτρίωσε την Αριστερά σε τέτοιο βαθμό που είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές όποτε και εάν συμβούν μετά από 1,5 ή 2 χρόνια.
Η ιδεολογική αποτυχία της Αριστεράς όμως ήταν μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο με το μικρότερο κοινωνικό κόστος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει και τα 7 δισεκ. νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τις μεταρρυθμίσεις ως κεντρική πολιτική θέση και με αντιδράσεις, με γκρίνιες στο τέλος τις ψηφίζει, τις νομοθετεί.

Η ΝΔ θα πρέπει να επικροτεί την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Έχει δοθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα, οι αριστεροί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και το σημαντικότερο να απογυμνωθούν ιδεολογικά.
Αριστερός ίσον μνημονιολάτρης, αριστερός ίσον λιτότητα, αριστερός ίσον αφορολόγητο 5.000 ευρώ, αριστερός ίσον μειώσεις συντάξεων και μισθών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αποτυχημένο κόμμα των άχρηστων αριστερών που ποτέ δεν δούλεψαν και ήρθαν στην εξουσία και τα έκαναν μαντάρα.
Αυτή η ερμηνεία είναι πρόχειρη και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε και αποδέχθηκε τον ιδεολογικό του εκφυλισμό, αποδέχθηκε την ιδεολογική απογύμνωση του μόνο και μόνο για να κρατήσει την εξουσία και να δημιουργήσει το αριστερό σύστημα.
Όμως όλα αυτά βοηθούν την Ελλάδα, έχουν κόστος, αλλά υπάρχει και η θετική διάσταση. 
Μια αριστερή κυβέρνηση εφαρμόζει το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και ταυτόχρονα αυτή η επιλογή των αριστερών για την εξουσία θα είναι και η πολιτική τους ταφόπλακα.
Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει την Ελλάδα εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις  με τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις και θα προετοιμάσει το έδαφος στην ΝΔ ώστε να συνεχίσει την ίδια σκληρή πολιτική λιτότητας με επίσης περιορισμένες κοινωνικές αντιδράσεις.
Η Αριστερά κατέβαζε τον λαό στους δρόμους και η Αριστερά έμαθε τον λαό να υπομένει τα χειρότερα.
Ο Μητσοτάκης ως μελλοντικός πρωθυπουργός δεν θα υποστεί τον κοινωνικό ξεσηκωμό που υπέστη η πολιτική μετριότητα Σαμαρά....
Ως προς την ουσία της δεύτερης αξιολόγησης, η αριστερά θα ψηφίσει όλα τα μέτρα γιατί μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία, η όσμωση με το μέλι δεν επιτρέπει στους αριστερούς να απομακρυνθούν από την εξουσία. 
Η αξιολόγηση θα κλείσει, τα μέτρα θα ψηφιστούν και τα σενάρια του Grexit που έχουν επανέλθει – και δικαιολογημένα – θα ατονήσουν και πάλι.
Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να αποτιμήσουμε το εξής γιατί κάθε φορά το Grexit επανέρχεται στο προσκήνιο;
Μήπως γιατί το Grexit για ορισμένους ευρωπαίους δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο απλά εμείς ως έλληνες εθελοτυφλούσαμε νομίζοντας ότι απλά το Grexit… δεν υπάρχει….
Το Grexit πάντα ήταν και θα παραμείνει νούμερο ένας κίνδυνος για την Ελλάδα...αλλά όσο υπάρχει αριστερά και μνημόνια θα ψηφίζονται και σκληρότατη λιτότητα θα εφαρμόζουν και αντιλαικά μέτρα θα νομοθετούν....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης