Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street, λόγω της ανησυχίας για τη μεταναστευτική πολιτική του D. Trump

Στο κόκκινο η Wall Street, λόγω της ανησυχίας για τη μεταναστευτική πολιτική του D. Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε προεδρικό διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, πολιτών από επτά μουσουλμανικά κράτη, μεταξύ των οποίων το Ιράκ, το Ιράν και η Συρία
Στο κόκκινο βρίσκεται στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, συνεδρίασης η Wall Street, εν μέσω έντονης ανησυχίας και αναταραχής για τη μεταναστευτική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,63% ή 126,42 μονάδες και διαμορφώνεται στις 19.967,36 μονάδες, με τη Boeing (-1,62%) και τη Goldman Sachs (-1,51%) να καταγράφουν μεγάλες απώλειες.
Αξιόλογη πτώση 1% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, υποχωρώντας στις 5.604,30 μονάδες.
Στις 2.277,29 μονάδες διαπραγματεύεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, με πτώση 0,76%.
Σύμφωνα με τον Peter Cardillo, αναλυτή της First Standard Financial, «οι ανησυχίες για τον Trump τώρα ξεκινούν».
Ο ίδιος προσθέτει πως δημιουργείται ένα κλίμα συνεχούς ανησυχίας, που θα έχει επιπτώσεις στα εταιρικά κέρδη και τα μακροοικονομικά μεγέθη.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε προεδρικό διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, πολιτών από επτά μουσουλμανικά κράτη, μεταξύ των οποίων το Ιράκ, το Ιράν και η Συρία.
Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ενώ τουλάχιστον 16 πολιτείες δεσμεύτηκαν να πολεμήσουν την «αντισυνταγματική» απόφαση.



Στα οικονομικά νέα...

Μηνιαία αύξηση 0,5% σημείωσαν οι δαπάνες των Αμερικανών πολιτών τον Δεκέμβριο του 2016, ωθούμενες κυρίως από την αγορά οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του εγχώριου υπουργείο Εμπορίου.
Σημειώνεται πως οι καταναλωτικές δαπάνες κινούν τα δύο τρίτα της αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ, οπότε αποτελούν έναν προπομπό για την οικονομική ανάπτυξη.
Η επίδοση για τον Δεκέμβριο είναι η καλύτερη που έχει καταγραφεί από τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Ως αποτέλεσμα, οι καταθέσεις των Αμερικανών για τον Δεκέμβριο 2061 μειώθηκαν κατά 0,2%.
Για το σύνολο του 2016, οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 3,8%, έναντι 3,5% ένα χρόνο πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης