Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις αξιολογήσεις και τα προγράμματα από το 2010 είναι λάθος

Παπαδημητρίου: Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις αξιολογήσεις και τα προγράμματα από το 2010 είναι λάθος
Ο κόφτης δημοσίων δαπανών που ζητούν ως εγγύηση οι δανειστές, δεν θα εφαρμοστεί γιατί οι στόχοι θα υπερκαλυφτούν
Τη διαβεβαίωση ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και μετά» έκανε από τη Ρόδο ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο υπουργός, που βρίσκεται στο νησί των Ιπποτών για να παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σκληρές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιαστούν οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε το γεγονός ότι από το 2010 όλες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις αξιολογήσεις και τα προγράμματα βγαίνουν λανθασμένες παταγωδώς.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε αυτές τις εκτιμήσεις στις πλάτες των πολιτών της χώρας», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Παπαδημητρίου ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο "κόφτης" δημοσίων δαπανών που ζητούν ως εγγύηση οι δανειστές, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, διότι όπως και το 2016 οι στόχοι θα υπερκαλυφτούν.
Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι ήδη η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και ότι στόχος παραμένει η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης