Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον Λευκό Οίκο η Theresa May για τη συνάντηση με τον Donald Trump

Στον Λευκό Οίκο η Theresa May για τη συνάντηση με τον Donald Trump
Η May είναι η πρώτη ηγέτης χώρας που συναντιέται με τον νέο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο
Περίπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) έφτασε στον Λευκό Οίκο η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, για την προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο σε αυτή τη συνάντηση, όπου αναμένεται να καθορίσει τις σχέσεις των δύο χωρών, μετά και την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η May είναι η πρώτη ηγέτης χώρας που συναντάται με τον Donald Trump, μετά την ορκωμοσία του τελευταίου στις 20 Ιανουαρίου, και μάλιστα ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος την υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που θα έχουν στο Οβάλ Γραφείο.
Στο επίκεντρο της ατζέντας της May θεωρείται ότι βρίσκεται η σύναψη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τον Donald Trump που θα αντισταθμίσει την απώλεια της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.
Η διαφορετική όμως προσέγγιση των δύο χωρών σε βασικά εμπορικά θέματα όπως τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, η παραγωγή κρέατος αλλά και οι φόβοι να αποσπάσουν αμερικανικές εταιρείες μέρος των υπηρεσιών της υγείας που παρέχει το βρετανικό ΕΣΥ, μπορεί να εμποδίσει μία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης