Η Γερμανία ζητά από την Ε.Ε. να επισπεύσει τις εμπορικές συμφωνίες, λόγω Brexit, Trump

Η Γερμανία ζητά από την Ε.Ε. να επισπεύσει τις εμπορικές συμφωνίες, λόγω Brexit, Trump
Η ένωση πρέπει να ενισχύσει τις κοινές πολιτικές, σε τομείς όπως η άμυνα, η διπλωματία και η οικονομία, τονίζει η Γερμανία
Να επισπεύσει τις εμπορικές συμφωνίες για ελεύθερο εμπόριο με μια σειρά από χώρες, κυρίως στην Ασία, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται σχετικό έγγραφο.
Ειδικότερα, η Γερμανία φέρεται να ζητά από την Ε.Ε. όχι μόνο την επίσπευση των συμφωνιών, αλλά και τη στήριξη του ελεύθερου εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο, ως απάντηση στον σκεπτικισμό που έχει προκαλέσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Στο εν λόγω έγγραφο, η Γερμανία επαναλαμβάνει την άποψη πως τόσο η κυβέρνηση Trump στις ΗΠΑ, όσο και η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. εγκυμονούν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία.
Η ένωση πρέπει να ενισχύσει τις κοινές πολιτικές, σε τομείς όπως η άμυνα, η διπλωματία και η οικονομία, τονίζει η Γερμανία.
Η Ε.Ε. πρέπει, επίσης, «να δώσει μια έγκαιρη ώθηση κατά του προστατευτισμού και υπέρ των σχέσεων ελεύθερου εμπορίου και διεθνούς συνεργασίας».
Αναφερόμενη σε 12 χώρες, κυρίως στην Ασία, με τις οποίες η Ε.Ε. βρίσκεται σε διάφορα στάδια διαπραγματεύσεων για επίτευξη σχετικών συμφωνιών, το γερμανικό έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Η Κομισιόν πρέπει να αδράξει την πρωτοβουλία για μια καθοριστική πρόοδο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις».
Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για πιθανές συμφωνίες με Ινδονησία, Φιλιππίνες, Μαλαισία, Ινδία, Κίνα, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Μιανμάρ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS