Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Παρά τις δηλώσεις Trump, θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ

Theresa May: Παρά τις δηλώσεις Trump, θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Η.Π.Α. έχουν κοινές προκλήσεις, κοινά συμφέροντα και μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπισή τους»
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδιώκει την στενότερη δυνατή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις ή τις πολιτικές του Donald Trump
Αυτό διαμήνυσε η πρωθυπουργός του νησιού, Theresa May, η οποία πετά σήμερα 26 Ιανουαρίου 2017 για τις Η.Π.Α. προκειμένου να συναντήσει αύριο τον Πρόεδρο της χώρας.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Η.Π.Α. έχουν κοινές προκλήσεις, κοινά συμφέροντα και μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπισή τους.
«Έχουμε μια ιδιαίτερη μακροχρόνια σχέση.
Ωστόσο, έχω ξεκαθαρίσει πως οι αποφάσεις που λάβουμε θα βασιστούν στα συμφέροντά των Βρετανών πολιτών», είπε, επιβιβαζόμενη στο Royal Air Force.
Στην ερώτηση πως μία η κόρη πάστορα θα μπορέσει να συνομιλήσει με έναν Πρόεδρο τόσο παράτολμο και παρορμητικό, απάντησε με χιούμορ:
«Τα ετερώνυμα έλκονται!».
Οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει στην κα May πως μπορεί μεν να συζητήσει, αλλά όχι να διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνία με τις Η.Π.Α. μέχρι να ολοκληρωθεί το Brexit…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης