Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας: Ιδού οι πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας: Ιδού οι πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα
Σύμφωνα με την Έκθεση, η άνοδος του λαϊκισμού αναμένεται να ενισχύσει τη διαφθορά
Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Βόρεια Κορέα και Συρία θεωρούνται οι περισσότερες διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που βασίζεται σε ένα συνδυασμό επιχειρηματικών και κυβερνητικών πηγών για την κατάρτιση της λίστας.
Η Σομαλία κατέχει τον τίτλο της πιο διεφθαρμένης χώρας στον κόσμο για τα τελευταία δέκα χρόνια, με σκορ 10 στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2016, που κατατάσσει το δημόσιο τομέα χωρών από μηδέν έως 100.
Επισημαίνεται ότι οι χώρες με τη χαμηλότερη βαθμολογία θεωρούνται οι πιο διεφθαρμένες και γενικά χαρακτηρίζονται από την ατιμωρησία της διαφθοράς, την κακή διακυβέρνηση και την αδυναμία των θεσμικών οργάνων.
Όσον αφορά στη χώρα μας βρίσκεται στην 44η θέση από την 58η που ήταν το 2015, κάτι που σημαίνει ότι καταγράφει σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.
Όπως προκύπτει από την έκθεση, η απόδοση των περισσότερων χωρών υποχώρησε αντί να βελτιώνεται σε σχέση με το 2015, δημιουργώντας ένα «φαύλο κύκλο μεταξύ διαφθοράς, άνισης κατανομής της εξουσίας στην κοινωνία και άνισης κατανομής του πλούτου.
Ωστόσο, οι λαϊκιστές ηγέτες είναι πιθανό να επιδεινώσουν το πρόβλημα της διαφθοράς, καθώς συνήθως «ιδρύουν» ακόμα πιο διεφθαρμένα συστήματα.

Οι 10 λιγότερο διεφθαρμένες χώρες

1. Δανία
2. Νέα Ζηλανδία
3. Φινλανδία
4. Σουηδία
5. Ελβετία
6. Νορβηγία
7. Σιγκαπούρη
8. Ολλανδία
9. Καναδάς
10. Γερμανία

Οι 10 πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη

1. Σομαλία
2. Νότιο Σουδάν
3. Βόρεια Κορέα
4. Συρία
5. Υεμένη
6. Σουδάν
7. Λιβύη
8. Αφγανιστάν
9. Γουινέα-Μπισσάου
10. Βενεζουέλα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης