Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Ίσως εκ παραδρομής αφαιρέθηκε παράγραφος από το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα, ΜΜΕ

Καμμένος: Ίσως εκ παραδρομής αφαιρέθηκε παράγραφος από το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα, ΜΜΕ
Τα γυρνά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ύστερα από την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Την θέση ότι ενδεχομένως να αφαιρέθηκε εκ παραδρομής η παράγραφος που αφορούσε τα δάνεια της εφημερίδας Πρώτο Θέμα από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, ο οποίος είχε αφήσει σαφή υπονοούμενα για ένα «αόρατο χέρι που έκανε αλλαγές στο κείμενο του πορίσματος».
«Μέσα από τις 553 σελίδες ο Εισαγγελέας θα βρει ευθύνες σε πάρα πολλά ζητήματα.
Έχουν περιγραφεί με άριστο τρόπο και πλήρως τεκμηριωμένο.
Η δική μου δήλωση είχε να κάνει με μία αλλαγή σε μία παράγραφο η οποία τελικά μπήκε όπως έπρεπε να μπει» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι στην εκδοχή του πορίσματος «που πήγε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν αναφερόταν ότι εξυπηρετούνταν τα δάνεια του «Πρώτου Θέματος», ωστόσο το τελικό κείμενο είναι αυτό που υπέγραψα».
«Η αλλαγή έγινε ενδιάμεσα, μέχρι το τελικό κείμενο, που υπεγράφη από όλους.
Δεν υπάρχει αόρατο χέρι από τη στιγμή που το υπέγραψα.
Μίλησα για μία αλλαγή που έγινε ενδιάμεσα μέχρι το τελικό κείμενο που υπογράψαμε.
Μπορεί να έγινε εκ παραδρομής» επεσήμανε ο κ.Καμμένος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Καμμένος σε δηλώσεις του είχε καταγγείλει πως «ένα αόρατο χέρι» έβαζε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο κεφάλαιο του πορίσματος που αναφερόταν στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
«Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη.
Θα τα πω όλα.
Λέω την αλήθεια.
Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό» είχε τονίσει ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφερόταν στην παράγραφο που υπήρχε στο πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής, βάσει της οποίας «η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα».

Λοβέρδος: Μπορεί και άνθρωπος από το Μαξίμου...
Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι «την Δευτέρα ρώτησε αν υπάρχει κάποια προσθήκη».
«Μας παίρνουν δημοσιογράφοι από το "Πρώτο Θέμα" και μας λένε ότι ενώ έγραφε ότι εμείς εξυπηρετούμε τα δάνειά μας, αυτό έφυγε και μπήκε ότι πρέπει ο  κ. Αναστασιάδης να παραπεμφθεί για μια υπόθεση παλαιότερη για την οποία υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα απαλλαγής του.
Ρώτησα και συναδέλφους, μου είπαν ότι δεν έχει προσθαφαιρεθεί τίποτα.
Ξεκινάει η συνεδρίαση και μετά από λίγο στέλνουν ένα μήνυμα και λένε ότι υπάρχει μια αλλαγή.
Άνθρωπος εκτός επιτροπής, ίσως κάποιος από το Μαξίμου, δεν το ξέρω αυτό, έβαλε και έβγαλε πράγματα στο πόρισμα.
Αυτό είναι απαράδεκτο και καταγγέλλεται ως απόπειρα εκβιασμού» είπε ο κ.Λοβέρδος.

Κακλαμάνης: Μας έχουν ζαλίσει με το τρίγωνο της διαπλοκής αλλά δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα
Ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης μιλώντας στην ίδια εκπομπή έκανε λόγο για μια ακόμα αταξία όσον αφορά το πόρισμα της Επιτροπής.
«Βγήκε ένα πόρισμα και μαθαίνω ότι πήγε στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα προχθές στη Διάσκεψη των Προέδρων ο κ. Βούτσης μας ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει στην Ολομέλεια συζήτηση.
Ρωτώ τον κ. Βούτση: θα ακολουθήσει κάποιου είδους ψηφοφορία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής που οδηγεί στην προανακριτική;
Όχι μου λέει, γιατί δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.
Τον ρώτησα αν θα υπάρξει πρόταση από την πλειοψηφία για το αν θα σταλεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα και που απάντησε αρνητικά.
Τώρα μαθαίνω ότι έχει σταλεί.
Μας είχαν ζαλίσει χρόνια για το περίφημο τρίγωνο στης διαπλοκής αλλά στο πόρισμα οι ίδιοι της πλειοψηφίας λένε ότι δεν προκύπτουν ποινικές  ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα» είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Ρήγας: Μπορεί να ανοίξουν στόματα όταν πάει η έρευνα στην εισαγγελία
Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αυτό που ενδιέφερε την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ ήταν να είναι τεκμηριωμένη η εισήγηση.
«Να προσπαθούμε να συγκαλύψουμε αυτά τα οποία γράφει το πόρισμα, νομίζω ότι είναι λάθος και αδικεί και τον κ. Λοβέρδο.
Είναι όλα μέσα τα στοιχεία τα οποία μπορεί να δει ο Εισαγγελέας.
Μιλάτε για ένα "Πρώτο Θέμα" το οποίο με την μπαμπουσκα τα έκανε όλα με έναν τρόπο απίστευτο.
Περιγράφεται μέσα στο πόρισμα ακριβώς ότι οι τράπεζες δάνειζαν με "αέρα" τα κόμματα και τα ΜΜΕ και στήριζαν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Δεύτερον, τα ΜΜΕ υποστήριζαν τις πολιτικές και εξυπηρετούσαν την επικοινωνιακή στρατηγική των κομμάτων και τρίτον λάμβαναν θαλασσοδάνεια τα κόμματα κι έφτασαν εκεί που έφτασαν» τόνισε ο κ.Ρήγας, αναφέροντας πως «όταν θα πάει στον εισαγγελέα και αρχίσει η έρευνα μπορεί να ανοίξουν και στόματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης