Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500 και ο Nasdaq - Κέρδη 0,57% για τον Dow Jones

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500 και ο Nasdaq - Κέρδη 0,57% για τον Dow Jones
Στις 2.280,07 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, πετυχαίνοντας κέρδη 0,66%
Αξιόλογα κέρδη πέτυχαν σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με ώθηση από τον κλάδο των πρώτων υλών, ο οποίος, στον απόηχο των διαταγμάτων του Donald Trump, για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας κατασκευής των αγωγών πετρελαίου σε Ντακότα (Datoka) και Κίστοουν (Keystone), ενισχύθηκε κατά 2,5%.
Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την υπόσχεσή του για μείωση του φορολογικού συντελεστή και χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου.
«Επιθυμούμε να αυξήσουμε την παραγωγή και την απασχόληση στις Η.Π.Α.
Θα δώσουμε μεγάλη ώθηση για αύξηση αριθμού των εργοστασίων εντός της χώρας», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους διευθύνοντες συμβούλους των General Motors, Ford και Fiat Chrysler.
Οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά τις σημερινές κινήσεις το προέδρου, με αποτέλεσμα ο S&P 500 και ο δείκτης Nasdaq να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα, με κέρδη 0,57% ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 19.912,92 μονάδες.
Άνοδο 0,86% κατάγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος άγγιξε τις 5.600,96 μονάδες.
Στις 2.280,07 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, πετυχαίνοντας κέρδη 0,66%.
Φαίνεται, λοιπόν, πως οι δείκτες είναι ευμετάβλητοι και παρακολουθούν στενά τις πρώτες κινήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να αποτιμήσουν τις πολιτικές της διακυβέρνησής του.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης