Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Εξεταστική Επιτροπή δεν ήταν σαν αυτές που συγκροτούσαν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Εξεταστική Επιτροπή δεν ήταν σαν αυτές που συγκροτούσαν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ
Το κυβερνόν κόμμα κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «δάνεια φούσκα» επικαλούμενος τις καταθέσεις επιθεωρητών της ΤτΕ, «δάνεια με αέρα» και «ιλιγγιώδη ποσά»
Με αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζει τις αποφάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει, η Εξεταστική της Βουλής «δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου» και «δεν ήταν σαν αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ», καθώς «έγιναν επιτέλους έλεγχοι, συντάχθηκαν πορίσματα από τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος» και προέκυψαν στοιχεία που αποτελούν συν τοις άλλοις «ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων».
Το κυβερνόν κόμμα κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «δάνεια φούσκα» επικαλούμενος τις καταθέσεις επιθεωρητών της ΤτΕ, «δάνεια με αέρα» όπως είχε αναγνωρίσει τα δάνεια που έλαβε για τον ΔΟΛ ο Π. Ψυχάρης, και «ιλιγγιώδη ποσά»: 400 εκ. ευρώ που κατευθύνθηκαν προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και 1,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, τον οποίον χαρακτηρίζει «συνέταιρο του Κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία», κάνοντας λόγο για «περίεργα τραπεζικά δάνεια, εταιρίες-μπάμπουσκες του Πρώτου Θέματος, εταιρίες που αποκαλύφθηκε πως ήταν και φαντάσματα».
«Μόνο μετά την έναρξη της εξεταστικής, και εξαιτίας της, άρχισαν, επιτέλους να καταγγέλλονται, μετά από χρόνια απραξίας, τόσο τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και τα δάνεια μεγάλων μέσων ενημέρωσης», σημειώνει, ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως, με την ιδιότητα του μετόχου της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», πήρε δάνειο το 2005, «πλήρωσε μόνο μια δόση, αποδείχθηκε στρατηγικός κακοπληρωτής, και επιπλέον, επί 11 χρόνια και 5 μήνες η δανείστρια τράπεζα δεν έκανε απολύτως τίποτα, και μόνο όταν αποκαλύφθηκε στην επιτροπή αυτό το δάνειο, προχώρησε σε μια – σκανδαλώδη – ρύθμιση».
«Όσες "συμφωνίες αλήθειας" κι αν διαφημίσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αντιπροσωπεύουν το πιο σάπιο, σκοτεινό και διεφθαρμένο κομμάτι του πολιτικού συστήματος.
Οι μέρες της ασυδοσίας τους όμως έχουν τελειώσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης