Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Ευκαιρία για τη Γερμανία ένας εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με τη Ασία και τη Νότια Αμερική

Gabriel: Ευκαιρία για τη Γερμανία ένας εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με τη Ασία και τη Νότια Αμερική
«Ο Trump θα πρέπει απλώς να αναγνωρίσει πως η αμερικανική οικονομία συχνά δεν είναι ανταγωνιστική, ενώ η γερμανική οικονομία είναι», δήλωσe ο Γερμανός αξιωματούχος
Η γερμανική βιομηχανία θα εκμεταλλευτεί όποια εμπορική ευκαιρία προκύψει στην Ασία και τη Νότια Αμερική από τον προστατευτισμό των ΗΠΑ, ανέφερε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στον απόηχο της απόφασης του Donald Trump για απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία Trans-Pacific Partnership (TTP).
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Τρίτη, ο Gabriel επισήμανε πως «αν ο Trump ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την Ασία και τη Νότια Αμερική, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για εμάς».
«Ο Trump θα πρέπει απλώς να αναγνωρίσει πως η αμερικανική οικονομία συχνά δεν είναι ανταγωνιστική, ενώ η γερμανική οικονομία είναι», δήλωσε, επίσης, ο Γερμανός αξιωματούχος, ασκώντας δριμεία κριτική στην απειλή του Trump να επιβάλει δασμούς 35% στα γερμανικά αυτοκίνητα που εισάγουν οι ΗΠΑ από το Μεξικό.
Σύμφωνα με τον Gabriel, μάλιστα, αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν αντιπαραγωγικό για τις ΗΠΑ.
Υποστήριξε, δε, πως ποσοστό μικρότερο του 10% των γερμανικών εξαγωγών κατευθύνονται στις ΗΠΑ, ενώ το 60% πηγαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Μπορεί κανείς να δει που είναι τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα», σημείωσε ο Gabriel, προσθέτοντας πως «η Γερμανία πρέπει να δρα με αυτοπεποίθηση και όχι να φοβάται ή αν είναι δουλοπρεπής».
«Είμαστε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο, τεχνολογικά προηγμένο εξαγωγικό κράτος, με πολλούς σκληρά εργαζόμενους πολίτες και έξυπνες επιχειρήσεις», τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης