Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Μειώνονται τα κόκκινα δάνεια - Θα συζητήσουμε με τις τράπεζες τις προτάσεις Σάλλα

Παπαδημητρίου: Μειώνονται τα κόκκινα δάνεια - Θα συζητήσουμε με τις τράπεζες τις προτάσεις Σάλλα
«Οι προτάσεις του κ. Σάλλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες. Δεν έχουν καμία σχέση με νομοθέτηση», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου
Τα «κόκκινα» δάνεια έχουν σταματήσει και μάλιστα έχουν αρχίσει να μειώνονται, υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην «τάση μείωσης των κόκκινων δανείων» που παρατηρείται, απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατική Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει νωρίτερα το αντίθετο.
Ο κ. Κεγκέρολογλου επισήμανε, επίσης, πως οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, για πάγωμα μέρους του δανείου, ώστε οι δόσεις που πληρώνει ο δανειολήπτης μετά τη ρύθμιση να αφορούν και το κεφάλαιο, θα πρέπει να αξιολογηθούν.
Όπως είπε ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, με τον τρόπο που ρυθμίζουν οι τράπεζες τα δάνεια «φορτώνουν» τόκους επί των τόκων και εν τέλει τα δάνεια δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν.
«Οι προτάσεις του κ. Σάλλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες. Δεν έχουν καμία σχέση με νομοθέτηση», απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Θα το συζητήσουμε με τις τράπεζες, αλλά δεν νομίζω να περιμένετε από μας να νομοθετήσουμε για κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης