Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Boston University): Οι αποτυχημένες πολιτικές του Trump θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε ύφεση το 2018

Williams (Boston University): Οι αποτυχημένες πολιτικές του Trump θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε ύφεση το 2018
«Το παιχνίδι νικητών – ηττωμένων θα δημιουργήσει τεράστια ζημία στην οικονομία των Η.Π.Α.»
Οι μελλοντικά αποτυχημένες πολιτικές του Donald Trump ίσως οδηγήσουν σε ύφεση την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2018, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Mark T. Williams.
Ο συγγραφέας και ειδικός σε θέματα που αφορούν τη Federal Reserve αναφέρει σε άρθρο του πως οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί στις Η.Π.Α. είναι αποτέλεσμα των δυνάμεων της αγοράς και όχι κάποιων αποτυχημένων πολιτικών, όπως ισχυρίζεται ο Ρεπουμπλικάνος.
«Ο κ. Trump, ο οποίος απειλεί μέσω Twitter τις επιχειρήσεις, μπορεί να ενθάρρυνε την Carrier να κρατήσει 1.000 θέσεις εργασίας στη χώρα και να μην τις μεταφέρει στο Μεξικό, αλλά δε θα αντιστρέψει τη μακροχρόνια τάση.
Το παιχνίδι νικητών – ηττωμένων θα δημιουργήσει τεράστια ζημία στην οικονομία των Η.Π.Α., το ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας, θα στρεβλώσει τις εταιρικές αποφάσεις και ίσως οδηγήσει σε ύφεση το 2018», σημειώνει μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως ο Ρεπουμπλικάνος αγνοεί τα αποδεδειγμένα ευρύτερα οικονομικά οφέλη του ελεύθερου εμπορίου και την ευημερία που έχουν δημιουργήσει στις Η.Π.Α.
Επίσης, επισημαίνει πως η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εταίρος της χώρας, με την αξία των εμπορευμάτων που διακινούνται να φτάνει ετησίως τα 660 δις δολάρια.
Στο ίδιο κλίμα, αν τελικά ο κ. Trump επιβάλει διασυνοριακό φόρο 35% στις εταιρείες που εξάγουν από το Μεξικό, το μόνο που θα καταφέρει είναι να καταστήσει πολύ πιο ακριβά τα αγαθά για τους Αμερικανούς πολίτες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης