Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι κίνδυνοι που κρύβονται στον δρόμο για τη «μεγάλη Αμερική» του Trump

Morgan Stanley: Οι κίνδυνοι που κρύβονται στον δρόμο για τη «μεγάλη Αμερική» του Trump
Οι αναλυτές της Morgan Stanley τονίζουν ότι το ράλι που προκλήθηκε στα χρηματιστήρια λόγω του Trump δεν θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση
Η συγκίνηση από τη νίκη του Donald Trump μπορεί να δώσει τη θέση της στους κινδύνους διακυβέρνησης, αναφέρεται σε note της Morgan Stanley, όπου τονίζεται ότι τα ρίσκα που μπορούν να προκύψουν από την εφαρμογή των σχεδίων του νέου Αμερικανού προέδρου μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους που έχουν τεθεί.
Ο Trump πλέον αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει κάθε πρόεδρος: να εξασφαλίσει πολιτική στήριξη για τις προτεραιότητες του και να διασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν.
Ωστόσο, οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποιούν για το ενδεχόμενο διαφωνιών μεταξύ του Trump και των Ρεπουμπλικανών, κάτι που αναμένεται να έχει αρνητικές πολιτικές συνέπειες.
Όπως αναφέρουν, οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου αγκάλιασαν τον Trump παρά την κριτική τους για τη συμπεριφορά του και την έλλειψη συντηρητικής ορθοδοξίας.
Ως εκ τούτου, ενώ βασική υπόθεση της τράπεζας παραμένει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να εκτελέσουν μια φορολογική, οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή αυτών των σχεδίων αυξάνονται.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι όλο και πιο δύσκολο η πίστη των επενδυτών στην αμερικανική πολιτική να ανταμειφθεί με την πάροδο του χρόνου.
Επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι επενδυτές και αναλυτές της Wall Street έχουν βασιστεί στη φορολογική μεταρρύθμιση και στις δαπάνες υποδομής για την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης το 2017.
Ωστόσο, η Morgan Stanley -καθώς και μερικές άλλες τράπεζες- προειδοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Η φορολογική μεταρρύθμιση «θα μπορούσε να περιλαμβάνει ορισμένα στοιχεία που μπορούν να περιορίσουν τον θετικό αντίκτυπο» εκτιμά η Morgan Stanley.
Οι πολιτικές δυσκολίες σημαίνουν ότι η «φορολογική μεταρρύθμιση δεν είναι δεδομένη».
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιες άλλες προτεραιότητες του Trump -η κατάργηση του Obamacare- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «παράπλευρες απώλειες» για τη φορολογική μεταρρύθμιση
«Η αυξημένη δυσαρέσκεια μεταξύ των Ρεπουμπλικανών για τον κίνδυνο αύξησης των ανασφάλιστων από την κατάργηση του Obamacare χωρίς άμεση αντικατάσταση του κινδυνεύει να καθυστερήσει τη νομοθετική διαδικασία, και κατά συνέπεια τη φορολογική μεταρρύθμιση» επισημαίνει η Morgan Stanley.
Παράλληλα, η τράπεζα κάποια φορολογικά κίνητρα που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη έως και 2% αυτό το έτος αλλά και το επόμενο, αλλά προειδοποίησε τους επενδυτές ότι θα ήταν «αφελείς» εάν πιστέψουν ότι το «Trump rally» θα συνεχίσει με την ίδια ένταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης