Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Εξαιρετικά επικίνδυνος ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα του ΔΝΤ

Μπακογιάννη: Εξαιρετικά επικίνδυνος ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα του ΔΝΤ
Oι αρχές και οι αξίες της ΝΔ είναι διαχρονικές, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη
Αδιέξοδος και εξαιρετικά επικίνδυνος είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα του ΔΝΤ και της παρουσίας του στο πρόγραμμα, δηλώνει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά" αναφέρει πως «το ενδεχόμενο να περάσει ο έλεγχος στη γερμανική Βουλή σημαίνει ή αναβολή ή ακύρωση του ελληνικού προγράμματος, με σειρά αρνητικών επιπτώσεων για τη χώρα».
Υπογραμμίζει δε, ότι δεν νομίζει ότι το σημερινό γερμανικό Κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει νέο πρόγραμμα, αλλά και πως είναι άγνωστο τι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές.
Ακόμη, εκτιμά ότι το φθινόπωρο του 2017 ο κ. Τσίπρας θα έχει πάψει να είναι πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι «αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή στη λειτουργία του κράτους, αλλαγή στον τρόπο διαπραγμάτευσης.
Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ που διχάζει τους Έλληνες και ναρκοθετεί τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους.
Μπορούν να γίνουν μόνο με μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής συμμαχίας, αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να βγάλει επιτέλους την χώρα από τα μνημόνια».
Η ίδια επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν τις ζητάει η ΝΔ, αλλά τις θέλει ο ελληνικός λαός επειδή δεν αντέχει άλλο.
Κατά την ίδια, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία αίσθηση του κόστους της απώλειας του χρόνου στην πραγματική οικονομία και γι' αυτό διαπραγματεύεται αενάως», ενώ το  κόστος αυτό το επωμίστηκε ήδη ο ελληνικός λαός με 9 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία καλείται να πληρώσει μετά την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, αλλά και τα βάρη μεγαλώνουν καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί αξιόπιστα και με πυγμή ώστε να κλείσει εγκαίρως την αξιολόγηση.
«Εν ολίγοις εκλογές πρέπει να γίνουν "χθες" και παρά το ότι η ΝΔ θα χρειαστεί να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι οι αρχές και οι αξίες της ΝΔ είναι διαχρονικές.
Όπως τονίζει, «νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καθυστερεί τις αλλαγές.
Εάν υπάρχει κάτι το οποίο όλοι διαπιστώνουν, καλόπιστοι και κακόπιστοι, υποστηρικτές και μη υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν φοβάται τις αλλαγές και τις προχωρεί με μεγάλη αποφασιστικότητα».
Τέλος, για τις εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τη διεύρυνση στη ΝΔ, υπογραμμίζει πως η ΝΔ επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συνεργασία και συνεννόηση και εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση.
«Τα πρόσωπα έχουν την αξία τους αλλά δεν είναι το ζητούμενο.
Αυτό που έχει σημασία είναι να καταφέρουμε να εκφράσουμε μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και να φέρουμε κοντά μας κοινωνικές ομάδες που απογοητεύσαμε», τονίζει η κ. Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης