Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπανάτσιου (υφ. Οικονομικών): Δεν υπάρχει ζήτημα άλλων φορολογικών μέτρων για το παρόν πρόγραμμα

Παπανάτσιου (υφ. Οικονομικών): Δεν υπάρχει ζήτημα άλλων φορολογικών μέτρων για το παρόν πρόγραμμα
Τι ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, για τα τέλη κυκλοφορίας
«Δεν υπάρχει ζήτημα άλλων φορολογικών μέτρων για το παρόν πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του αφορολόγητου», υπογράμμισε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου.
Η ίδια ανέφερε ότι «σε μείωση των φόρων θα προχωρήσουμε στο βαθμό που οι θεσμοί θα δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησής μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».
Όπως είπε, «προτεραιότητα έχει η μείωση των φόρων που θα έχει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα και παράλληλα το μεγαλύτερο αποτύπωμα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Είναι πολύ νωρίς να εξειδικεύσουμε ποιοι φόροι θα είναι αυτοί, δεδομένου ότι οι θεσμοί δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί την πρότασή μας, αλλά πάντως καταρχήν εννοούμαι τους έμμεσους φόρους».
Ακόμη, η υφυπουργός μίλησε για τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής που επεξεργάζεται το υπουργείο, η οποία θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών.
Ήδη, όπως ανέφερε, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία του νέου συστήματος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018, με στόχο την υιοθέτηση και εφαρμογή «ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας» ώστε «να αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος».
Μάλιστα, δεν απέκλεισε για εφέτος, εφόσον συντρέχουν λόγοι,  να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ισχύει ρύθμιση παρόμοια με την περυσινή για την πληρωμή των τελών για μέρος του έτους.
Ωστόσο, όπως αποσαφήνισε, δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε μία μόνιμη ρύθμιση για την πληρωμή των τελών ανάλογα με τον χρόνο κυκλοφορίας των οχημάτων κατ' έτος.
Περαιτέρω, προανήγγειλε ότι η υποχρεωτική εγκατάσταση των POS στην αγορά θα γίνει σε τρία κύματα, ενώ εξετάζεται να εξαιρεθούν από την υποχρέωση αυτή η πώληση καπνικών προϊόντων, τα περίπτερα, τα ψιλικά καθώς και μικρά κα απομονωμένα μέρη.
Τέλος, αναφορικά με τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, εκτός από τη σύνδεσή τους με χτίσιμο του αφορολόγητου, τόνισε ότι σύντομα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τη λοταρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης