Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Falih (Σαουδική Αραβία): Στόχος μας να ηγηθούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Al Falih (Σαουδική Αραβία): Στόχος μας να ηγηθούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η χώρα επιθυμεί να μετατραπεί σε ένα "ενεργειακό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος"
Την ενίσχυση των επενδύσεων στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας εξετάζει η Σαουική Αραβία, όπως δήλωσε χθες (19/1) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα εξετάζει και την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις γειτονικές της χώρες.
Οι εν λόγω κινήσεις αποτελούν μέρος του σχεδιασμού της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας της από το πετρέλαιο, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα κρατικά έσοδα και τις θέσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Khalid al-Falih τόνισε ότι η χώρα του σχεδιάζει να δημιουργήσει στενότερους εμπορικούς δεσμούς με την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Υεμένη και ορισμένες χώρες της Αφρικής, γεγονός που θα επιτρέψει στη χώρα να "ανταλλάξει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
"Επιθυμούμε να μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα ενεργειακό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όχι μόνο μέσω του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και μέσω της αιολικής, ηλιακής και πυρηνικής ενέργειας", ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του al-Falih, επαναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση της χώρας να αποκοπεί σταδιακά από τις συμβατικές μορφές ενέργειας.
"Θέλουμε να μετατρέψουμε τη Σαουδική Αραβία σε έναν εξαγωγέων αυτών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των πράσινων πηγών ενέργειας", πρόσθεσε ο σαουδάραβας υπουργός.
Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο al-Falih παρουσίασε ένα σχέδιο επενδύσεων ύψους 50 δισ. δολ. στον τομέα των ανανεώσιμων τεχνολογιών κατά τις δύο επόμενες δεκαετίες, με βασικό στόχο τη δημιουργία ηλιακών πάρκων σε τεράστιες περιοχές της ερήμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης