Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 586 εκατ. δολ. στην Western Union για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτης

Πρόστιμο 586 εκατ. δολ. στην Western Union για ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και απάτης
Με τη συνδρομή των πρακτορείων της Western Union, Κινέζοι μετανάστες χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της εταιρείας για να εμβάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε διακινητές
Τεράστιο πρόστιμο 586 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ επέβαλε στην εταιρεία αποστολής χρημάτων Western Union το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Federal Trade Commission σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο αποδοχής κατηγοριών περί ανοχής χρήσης των υπηρεσιών της από εγκληματίες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτες.
Η Western Union φέρεται να γνώριζε πότε τα τοπικά της πρακτορεία ζητούσαν την αποστολή «ύποπτων» εμβασμάτων για λογαριασμό πελατών τους, τα οποία καταφανώς έφεραν ψευδή στοιχεία, για να μην αναγνωριστούν από τα συστήματά της.
Με τη συνδρομή των πρακτορείων της Western Union, Κινέζοι μετανάστες χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της εταιρείας για να εμβάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε διακινητές, στέλνοντάς τους χρήματα σε μικρά τμήματα, ώστε οι πληρωμές να μην ανιχνευθούν από τα συστήματα της Western Union.
Σε άλλες περιπτώσεις, απατεώνες κατάφεραν να εξαπατήσουν δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές στις ΗΠΑ, προσφέροντάς τους ανύπαρκτα δώρα και θέσεις εργασίας, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της Western Union για να εισπράξουν χρήματα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και ένα «μερίδιο» στην εταιρεία από τις απάτες τους.
Η Western Union φέρεται να γνώριζε για χιλιάδες περιπτώσεις συναλλαγών εξαπάτησης καταναλωτών μεταξύ 2004 και 2012 μέσω τουλάχιστον 2 χιλ. πρακτορείων της, δίχως να προχωρήσει σε προειδοποιήσεις και κυρώσεις εναντίον τους.
Στο πλαίσιο του συμβιβασμού που πέτυχε η εταιρεία, πρόκειται να αποζημιώσει πελάτες της που έπεσαν θύματα απάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης