Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν - Άγνωστο πότε θα συνεχιστούν

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν - Άγνωστο πότε θα συνεχιστούν
Η συνάντηση της ομάδος τεχνοκρατών ξεκίνησε χθες, μετά την ατελέσφορη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος, Βρετανίας και Τουρκίας στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα
Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 οι συναντήσεις της ομάδoς εργασίας σε επίπεδο τεχνοκρατών από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Τουρκία, την Κύπρο και την τουρκοκυπριακή πλευρά στο Μοντ Πελεράν, περί των κεφαλαίων ασφαλείας της Κύπρου στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης για την καθολική επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Η ομάδα των τεχνοκρατών αναγνώρισε συγκεκριμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν αναφορικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στην Κύπρο, καθώς και με τις μεθόδους που θα ακολουθηθούν για τη διαβούλευσή τους, όπως τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Espen Barth Eide.
Οι χώρες της ομάδος τεχνοκρατών συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεών τους, καθώς η διαδικασία τελεί ακόμα σε εξέλιξη.
Παρά ταύτα, δεν διευκρινίστηκε πότε θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις της ομάδος των τεχνοκρατών.
Επισημαίνεται, ότι η συνάντηση της ομάδος ξεκίνησε χθες, μετά την ατελέσφορη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος, Βρετανίας και Τουρκίας στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης