Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, εν μέσω μακροοικονομικών μεγεθών, M. Draghi

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, εν μέσω μακροοικονομικών μεγεθών, M. Draghi
Οι επενδυτές να επιχειρούν να αποτιμήσουν μια σειρά από δεδομένα, ενόψει και της αυριανής ορκωμοσίας του Donald Trump
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται στην εκκίνηση της σημερινής, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, συνεδρίασης η Wall Street, με τους επενδυτές να επιχειρούν να αποτιμήσουν μια σειρά από δεδομένα, ενόψει και της αυριανής ορκωμοσίας του Donald Trump.
Οι χθεσινές δηλώσεις της Janet Yellen, προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, ενισχύονται από τα στοιχεία για τις αιτήσει για επίδομα ανεργίας, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 43 ετών, και συγκεκριμένα στις 234.000, έπειτα από πτώση κατά 15.000.
Παράλληλα, ο μηνιαίος μέσος όρος, ο οποίος αποτελεί ακριβέστερη μέτρηση για τις τάσεις στην αγορά εργασίας, μειώθηκε κατά 10.250 αιτήσεις, στις 246.750 συνολικά, σηματοδοτώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1973.
Στο επίκεντρο βρέθηκε σήμερα και η ομιλία Mario Draghi, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της σε μια ασυνήθιστα αιχμηρή τοποθέτηση, συνέστησε... υπομονή στον Schaeuble, ξεκαθαρίζοντας ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν μόλις ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διατηρείται αμετάβλητος (+0,01%), στις 19.806,03 μονάδες.
Στις 5.566,74 μονάδες διαμορφώνεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με άνοδο 0,20%.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 παραμένει στις 2.271,60 μονάδες (-0,01%).

www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS