Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών για το Κυπριακό – Συνεχίζονται αύριο 19/1 οι συνομιλίες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών για το Κυπριακό – Συνεχίζονται αύριο 19/1 οι συνομιλίες
Στην πρωινή συνάντηση που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έγινε γενική συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, αλλά ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Mont Pelerin της Ελβετίας η απογευματινή συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών για το Κυπριακό, κατά την οποία έγινε συζήτηση σε σχέση με πιθανά ερωτήματα για το θέμα της ασφάλειας.
Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών άρχισε σήμερα στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη, και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2017, με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο, στην πρωινή συνάντηση που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έγινε γενική συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, αλλά ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά.
Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχαν προηγηθεί της πρωινής συζήτησης των τεχνοκρατών διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελληνική αντιπροσωπεία.
Επίσης, τόνισε ότι στόχος των συναντήσεων είναι να προκύψει έγγραφο εργασίας που να επιτρέπει τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο με θετικές προοπτικές για κατάληξη.
Η επόμενη συνάντηση των τεχνοκρατών θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης