Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφτασε στο Λονδίνο το πρώτο εμπορικό τραίνο της γραμμής Κίνα – Μεγάλη Βρετανία

Έφτασε στο Λονδίνο το πρώτο εμπορικό τραίνο της γραμμής Κίνα – Μεγάλη Βρετανία
Η εμπορική αμαξοστοιχία πέρασε μέσα από Καζακστάν, Ρωσία, Λευκορωσία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία
Έφτασε σήμερα 18 Ιανουάριου 2017 στο Λονδίνο, μετά από ταξίδι 18 ημερών, το πρώτο τραίνο της γραμμής Κίνα – Μεγάλη Βρετανία μήκους 12.000 χλμ.
Η εμπορική αμαξοστοιχία ξεκίνησε από το Γιβού της ανατολικής κινεζικής επαρχίας Ζεϊγιάνγκ στις αρχές του έτους και πέρασε μέσα από Καζακστάν, Ρωσία, Λευκορωσία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία, για να καταλήξει στο Μπάρκινγκ, στα ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας
Το τραίνο μετέφερε μεταξύ άλλων κινεζικών προϊόντων ρούχα, τσάντες χειρός και τσάντες ταξιδίων.
Το Λονδίνο καθίσταται πλέον η 15η ευρωπαϊκή πόλη που συνδέεται απ' ευθείας με εμπορική σιδηροδρομική διασύνδεση με την Κίνα, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας («Belt-and-Road») του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping το 2013 για ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών της χώρας του με την Ευρώπη.
Οι αμαξοστοιχίες που θα συνδέουν την Κίνα με το Λονδίνο θα μπορούν να μεταφέρουν 200 εμπορευματο-κιβώτια (containers), που φαίνονται λίγα σε σύγκριση με τα 20.000 containers που μπορεί να μεταφέρει ένα μεγάλο σύγχρονο πλοίο.
Η διαφορά όμως είναι, ότι το ταξίδι με το σιδηρόδρομο χρειάζεται τον μισό χρόνο που χρειάζεται ένα πλοίο (30 ημέρες) για να ταξιδέψει από την ανατολική Ασία στη βόρειο Ευρώπη.
Αυτό, θα καταστήσει τη σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας - Βρετανίας ανταγωνιστική σε σύγκριση με τη ναυτιλιακή, ιδιαίτερα όταν οι αποστολές container χάνουν τις προθεσμίες φόρτωσης στα πλοία και με δεδομένο ότι οι αεροπορικές μεταφορές κοστίζουν το διπλάσιο από τις σιδηροδρομικές.
Παρά τα χιλιάδες χιλιόμετρα της νέας εμπορικής διασύνδεσης με τραίνο, δεν είναι η μεγαλύτερη σε μήκος στον κόσμο, τίτλος που ανήκει στη σιδηροδρομική διασύνδεση Κίνας – Μαδρίτης - που ήδη λειτουργεί για ένα έτος - για τη μεταφορά ισπανικού ελαιολάδου στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης