Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις για την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος – Τι απαντά το κόμμα

Αντιδράσεις για την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος – Τι απαντά το κόμμα
Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι «η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα
Την αντίδραση του πολιτικού κόσμου της χώρας έχει προκαλέσει η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος, με τους εκπροσώπους των κόμματων να σπεύδουν να καταδικάσουν το γεγονός...

To υπουργείο Παιδείας καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς»

«To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό», αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως «το σχολείο, το οποίο έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων.
Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε ότι «η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα.
Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα», ενώ υπογράμμισε επίσης ότι τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της Χρυσής Αυγής υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι», υποστηρίζει το κυβερνόν κόμμα, τονίζοντας πως «τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη».
«Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζοντας «απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος».
«Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία.
Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο», πρόσθεσε η Πειραιώς.
Επίσης, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα είναι απολύτως καταδικαστέοι».
«Η Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει», πρόσθεσε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ποτάμι: Η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλη των σχολείων

«Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλη τους», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σε σχόλιό του για την εισβολή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.
«Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος.
Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς», συμπλήρωσε.

ΠΑΣΟΚ: Επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος

«Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.
«Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά.
Καταδικάζουμε την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.
Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται.
Στόχος αυτή τη φορά ήταν το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση», συμπληρώνει το κόμμα, για να καταλήξει:
«Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.
Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων.
Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους».

ΚΚΕ: Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα» ανέφερε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς, σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν παιδιά θύματα του πολέμου.
Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των πολέμων και της βαρβαρότητας.
Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΛΑΕ: Η Χρυσή Αυγή ξαναδείχνει το εγκληματικό της πρόσωπο

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει «την θρασύτατη επίθεση Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, κατά του Α' Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, προκειμένου να εμποδίσουν προσφυγόπουλα που διαμένουν στο στρατόπεδο του Σχιστού να φοιτήσουν στο σχολείο».
«Η ναζιστική οργάνωση, ενθαρρυμένη από την ατιμωρησία της, το πολιτικό "ξέπλυμα" που της παρείχε η κοινή παρουσία της με κυβερνητικά στελέχη στο Καστελόριζο, καθώς και οι άστοχες (;) δηλώσεις υπουργών, "γιορτάζει" με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν από μέλη της.
Ξαναδείχνει το απάνθρωπο εγκληματικό της πρόσωπο στις ίδιες γειτονιές όπου, επί σειρά ετών, τα τάγματα εφόδου της πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών και μελών αριστερών οργανώσεων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδοποιού Παύλου Φύσσα και την άγρια επίθεση εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Την ίδια ώρα, επιχειρεί να επανακάμψει στο πολιτικό προσκήνιο, εκμεταλλευόμενη την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και το δράμα των προσφύγων, υποκινώντας εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους και επαναλαμβάνοντας επιθέσεις εναντίον προσφύγων και αλληλέγγυων, συχνά με την ανοχή της αστυνομίας», αναφςε΄ρει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, απαιτώντας «την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής!».
Ταυτόχρονα, το κόμμα δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την ισότιμη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων για όλους τους πρόσφυγες, με πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φυλακές και απελάσεις.
«Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι!
Να τους σταματήσουμε!», καταλήγει.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, απαντά από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή.
Όπως τονίζει το κόμμα, ο βουλευτής της παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.
«Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.
Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.
Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική.
Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές;
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους», καταλήγει.

Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής σχετικά με το περιστατικό στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο δεν επενέβησαν.
Επίσης, σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Πειραιά που θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πειραιά.
Εάν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των αστυνομικών θα διενεργηθεί Ενοριακή Διοικητική Εξέταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης