Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ πρέπει να προσκληθούν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ πρέπει να προσκληθούν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ευελπιστεί ότι η κυβέρνηση Trump θα αποδεχθεί την εν λόγω πρόσκληση
Την πεποίθησή του ότι τόσο εκπρόσωποι των ΗΠΑ όσο και των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να προσκληθούν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα για το συριακό ζήτημα εξέφρασε σήμερα (17/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην οποία επιχειρεί έναν απολογισμό της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής για το 2016.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Lavrov, "θεωρούμε ότι θα ήταν σωστό να προσκαλέσουμε τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη συνάντηση, δεδομένου ότι αυτή θα λάβει χώρα στις 23 Ιανουαρίου", τονίζοντας παράλληλα ότι η προετοιμασίες για τις συνομιλίες στην Αστάνα συνεχίζονται κανονικά.
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι η κυβέρνηση του Donald Trump θα αποδεχυεί την εν λόγω πρόσκληση, γεγονός που θα αποτελέσει την πρώτη επίσημη επαφή της Μόσχας με την νέα αμερικανική κυβέρνηση.
"Βασιζόμαστε πάνω στο γεγονός ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αποδεχθεί την πρόσκληση και θα στείλουν ειδικούς αντιπροσώπους σε οποιδήποτε επίπεδο θεωρούν δυνατό", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Lavrov για το εν λόγω ζήτημα.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επαφή κατά την οποία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μία κουβέντα σχετικά με την αυξημένη προσπάθεια στην μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία".
Οι δηλώσεις του Lavrov έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις από πλευράς Καζακστάν ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις διαπραγματεύσεις, αναφέροντας μάλιστα ότι διαθέτουν "τη σχετική εμπειρία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης