Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Η κινεζική οικονομία θα αναπτύσσεται αντιστεκόμενη στον προστατευτισμό

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Η κινεζική οικονομία θα αναπτύσσεται αντιστεκόμενη στον προστατευτισμό
«Ο εμπορικός προστατευτισμός, ο λαϊκισμός και η από-παγκοσμιοποίηση, κερδίζουν έδαφος. Αυτό δεν είναι καλό για μια εγγύτερη οικονομική συνεργασία διεθνώς.»
Η κινεζική οικονομία θα παραμείνει σταθερή και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αδιάλειπτα αντιστεκόμενη στον εμπορικό προστατευτισμό, όπως επεσήμανε εμφατικά από την Ελβετία ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.
«Έχουμε αυτοπεποίθηση», είπε ο Xi, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει εμπόδια και παραμένει ασθενής.
Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, η κινεζική οικονομία επιδεικνύει σταθερότητα, με την ανάπτυξη το 2016 να εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 6,7%, σε επίπεδο κατώτερο του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση της χώρας.
«Ο εμπορικός προστατευτισμός, ο λαϊκισμός και η από-παγκοσμιοποίηση, κερδίζουν έδαφος. Αυτό δεν είναι καλό για μια εγγύτερη οικονομική συνεργασία διεθνώς», τόνισε ο Xi, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία λίγο πριν την εκφώνηση ομιλίας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός.
Ο ίδιος κάλεσε τις ελβετικές επιχειρήσεις να βοηθήσουν την Κίνα να βελτιώσει την ποιότητα της οικονομίας της και να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, δίκαιη και βιώσιμη.
Πάντα σύμφωνα με τον Xi, η αναδιάρθρωση της κινεζικής οικονομίας και η αναβάθμιση των βιομηχανιών της χώρας θα παράξει «τεράστια νέα ζήτηση».
Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε την Ελβετία να παράσχει προηγμένες τεχνολογίες και τεχνογνωσία στην Κίνα και να καταστεί ένας νέος «εταίρος καινοτομίας» προς τη χώρα του, ιδιάιτερα στους τομείς «πνευματικής μεταποίησης, χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, ασφαλειών, οικονομίας ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος, παραγωγής ενέργειας, ηλεκτρισμού, τροφίμων και φαρμάκων».
Ορισμένες από τις ελβετικές πολυεθνικές εταιρείες για τις οποίες η Κίνα ήδη αποτελεί γιγαντιαία αγορά είναι η μηχανολογική εταιρεία ABB, η εταιρεία ανελκυστήρων Schindler και οι φαρμακευτικές εταιρείες Novartis και Clariant.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης