Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δε θα μετακινήσουν τις δραστηριότητες τους μετά τη συγχώνευση οι LSE και Deutsche Boerse

Δε θα μετακινήσουν τις δραστηριότητες τους μετά τη συγχώνευση οι LSE και Deutsche Boerse
Οι δύο εταιρείες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα ρυθμιστικά προβλήματα για να δημιουργήσουν μία χρηματιστηριακή αγορά ύψους 28 δισ. δολαρίων
Στην διάψευση των δημοσιευμάτων που ήθελαν τη μετακίνηση των δραστηριοτήτων τους μετά τη μεταξύ τους συγχώνευση προχώρησαν τα Χρηματιστήρια Λονδίνου και Φρανκφούρτης.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Times μετέδιδε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» η Deutsche Boerse να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση παραγώγων από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, μετά την επίτευξη του deal.
«Δεν εξετάζεται μια τέτοια κίνηση και όποιες δηλώσεις υποδηλώνουν το αντίθετο είναι ανακριβείς και εσφαλμένες...
Η London Stock Exchange (LSE) και η Deutsche Börse δεσμεύονται να διατηρήσουν την ισχύ και τις δυνατότητες των αντίστοιχων μονάδων τους στο Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη.
Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μεταφερθούν οι τοποθεσίες της Eurex ή της Clearstream από τη Φρανκφούρτη, της LCH από το Λονδίνο και τις ΗΠΑ, της Monte Titoli από το Μιλάνο και της CC&G από τη Ρώμη ύστερα από την ολοκλήρωση», απαντά η LSE σε ανακοίνωσή της.
Οι δύο εταιρείες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα ρυθμιστικά προβλήματα για να δημιουργήσουν μία χρηματιστηριακή αγορά ύψους 28 δισ. δολαρίων.
Η σχετική απόφαση της Κομισιόν αναμένεται μέχρι τις 13 Μαρτίου 2017, έπειτα από δύο παρατάσεις.

Draghi: Η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη μελλοντική συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse

Την ανάγκη να εξεταστεί πολύ προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης εξέφρασε ο πρόεδρός της, Mario Draghi.
«Όταν μία συγχώνευση οδηγεί στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος μίας τράπεζας, όπως στην περίπτωση των LSE και Deutsche Boerse που εμπεριέχουν τράπεζες, η Ε.Κ.Τ. πρέπει να την εξετάζει προσεκτικά, από άποψη προληπτικής εποπτείας», ανέφερε σε σημείωμά του στις 11 Ιανουαρίου 2017 ο ανώτατος τραπεζίτης, τονίζοντας πως η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. «μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του έλεγχου και της εποπτείας».
«Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις για τη διατήρηση ή την ενίσχυση του τρέχοντος επιπέδου εποπτείας και ελέγχου», συμπλήρωσε.
Θυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο 2016 και η Κομισιόν είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τη συγχώνευση, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει ο ανταγωνισμός σε καίριες δραστηριότητες των χρηματοοικονομικών αγορών στην Ευρώπη.
Όπως είχε διαμηνύσει η Κομισιόν, πρόκειται να διεξάγει έρευνα στους επόμενους τέσσερις μήνες για να διαγνώσει αν η συγχώνευση των δύο τεράστιων χρηματιστηρίων θα περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη γερμανική αγορά συναλλαγών επί μετοχών και αν θα δημιουργήσει ένα (σχεδόν) μονοπώλιο στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (future) με μία μετοχή και στα δικαιώματα προαίρεσης (options) επί ιταλικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης