Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Η νέα διοίκηση των ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Biden: Η νέα διοίκηση των ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας
Ο Biden δήλωσε πως η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει το τέλος της βίας στην ανατολική Ουκρανία και ενθάρρυνε την παγκόσμια κοινότητα να δείξει αλληλεγγύη
Να διατηρήσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η χώρα εις βάρος της Ρωσίας ζητά από τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Donald Trump, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Joe Biden.
Ειδικότερα, ο Biden εκτιμά πως τα μέτρα πρέπει να διατηρηθούν αμετάβλητα, έως ότου υπάρξει συμφωνία για ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά και έως ότου επιστραφεί στην Ουκρανία η Κριμαία.
Στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψής του στο Κίεβο, ο Biden δήλωσε πως η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει το τέλος της βίας στην ανατολική Ουκρανία και ενθάρρυνε την παγκόσμια κοινότητα να δείξει αλληλεγγύη.
Η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ενέργειας και της δικαιοσύνης, δήλωσε ακόμα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko και τον πρωθυπουργό, Volodymyr Hroisman.
Από την πλευρά του, ο Poroshenko εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία και ότι το ζήτημα της Ουκρανίας «θα παραμείνει ανάμεσα στις κορυφαίες προτεραιότητες [των ΗΠΑ]». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης