Τελευταία Νέα
Διεθνή

WEF: Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταθούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών

WEF: Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταθούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών
«Η αύξηση των ανισοτήτων αποτελεί μία μεγάλη εσωτερική πρόκληση»
Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές τους και να δώσουν έμφαση στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στο πλαίσιο των οικονομικών τους πολιτικών, επισημαίνει σε σχετική του έκθεση του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum, WEF).
Αντί να ασχολούνται εξ’ ολοκλήρου με το επίπεδο του ΑΕΠ, τα οικονομικά προγράμματα πρέπει να επανασυνδεθούν με τους απογοητευμένους πολίτες, σημειώνεται στην έκθεση.
«Η οικονομική ανάπτυξη είναι απαραίτητη, είναι απολύτως κρίσιμη….
Ωστόσο, χρειάζεται μία αναπτυξιακή γραμμή η οποία θα βασίζεται στην επιτυχία της κοινωνίας και στο κατά πόσο οι οικονομικές επιδόσεις θα βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο», δήλωσε στο CNBC ο κ. Richard Samans, οικονομολόγος του WEF και ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη Γερμανία, τη χώρα με το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα (280 δισ. ευρώ) που «δίνει έμφαση στο ΑΕΠ και τις εξαγωγές και όχι στην ποιότητα ζωής των πολιτών».
Μάλιστα, ο κ. Samans σχολίασε πως ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες δεν έχουν αναπτυχθεί όσο πρέπει σε ό,τι αφορά το βιοτικό επίπεδο.
«Η αύξηση των ανισοτήτων αποτελεί μία μεγάλη εσωτερική πρόκληση», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης