Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στο Γραφείο Πρωθυπουργού για το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στο Γραφείο Πρωθυπουργού για το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των 8 δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης
Στο μικροσκόπιο σύσκεψης στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος σχολικών γευμάτων για περίπου 30.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων 8 δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης και υπαίθρου, το οποίο ανακοινώθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, στις 14 Δεκεμβρίου.
Πρόκειτα για σύσκεψη που συμμετείχαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωποι των 8 δήμων (Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ελευθερίου-Κορδελιού, Δέλτα, Χαλκηδόνος, Βόλβης, Λαγκαδά) και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δ. Καρέλλας, τους ενημέρωσε  για την εφαρμογή του προγράμματος και τις προϋποθέσεις επιτυχίας του, ενώ διατύπωσε προτάσεις και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο κενό στη στήριξη των μαθητών δημοτικών σχολείων σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, με βάση το επιτυχημένο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Αττική.
Οι εκπρόσωποι των 8 δήμων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  επιβεβαίωσαν τη βούληση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν σχολικών γευμάτων, ενώ εντοπίστηκαν και πιθανές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης